Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Snowboardcrossařka Samková byla napodruhé v Bakuriani pátá, doplatila na zpožděný start

Eva Samková. foto: ČTK

Bakuriani - Snowboardcrossařka Eva Samková dnes v Bakuriani nezopakovala čtvrteční vítězství a při druhém závodě Světového poháru v gruzínském středisku skončila pátá. V semifinále doplatila na úmyslně zpožděný start, po němž se dostala jen na třetí pozici a nepostoupila. I když pak vyhrála malé finále, přišla o pětibodový náskok v čele Světového poháru. Před závěrečným závodem sezony se srovnala na 350 bodech s Italkou Michelou Moioliovou. V Bakuriani vyhrála britská mistryně světa Charlotte Bankesová.
  10:07

Společně s ní předloňská světová šampionka Samková postoupila ze čtvrtfinále, kde měly výrazný náskok před ostatními. V semifinále česká hvězda znovu zkusila netradiční taktiku, se kterou poprvé překvapila před čtyřmi lety při vítězném závodě v německém Feldbergu. Na startu úmyslně posečkala, aby pak na volné trati nabrala rychlost a v závěru soupeřky předjela. Tentokrát to nevyšlo, na lepší než třetí místo se sedmadvacetiletá Češka nedostala.

V malém finále už jela klasicky a ze třetího místa po startu se propracovala do vedení. Podobně jako před dvěma týdny v Reiteralmu skončila pátá.

V celkovém pořadí SP na to ale tolik nedoplatila, protože olympijská šampionka Moioliová se stejně jako ve čtvrtek ve finále neprosadila a obsadila čtvrtou příčku. Oproti Samkové získala jen pět bodů navíc a o královně sezony se rozhodne 20. března v posledním závodě SP ve švýcarském Veysonnaz.

Před Moioliovou se ve finále vedle vítězné Bankesové dostaly také Francouzka Chloe Trespeuchová a Američanka Faye Guliniová. Mužský závod vyhrál Ital Omar Visintin. Čeští reprezentanti Radek Houser a Jan Kubičík se do osmifinále nedostali.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!