Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šok na MMA scéně. Vémola odchází z organizace XFN, ta mu vyhrožuje právníky

Sport

  15:08aktualizováno  20:47
PRAHA - Jedna z nejvýraznější tváří české scény MMA, bojovník Karlos Vémola, mění promotérskou společnost a nově bude startovat pod hlavičkou organizace Oktagon. Rozhodl se totiž ukončit spolupráci s XFN. Vémola nebyl spokojený s výběrem protivníků a v organizaci již neviděl žádnou budoucnost. Spekulaci, že za to mohou neproplacené odměny, nepotvrdil.

Karlos Vémola se loučí s XFN. foto:  Michal Šula, MAFRA

„S XFN už jsme neviděli nějakou společnou budoucnost. XFN mělo pocit, že je ‚převémolováno‘, že chtějí budovat nějaké nové talenty. A pro mě že má být budoucnost porazit starého dědka v Brně a někoho, koho už jsem jednou porazil,“ řekl Vémola v rozhovoru pro iSport.cz, ve kterém svůj odchod oficiálně potvrdil. Oktagon jeho angažování potvrdil na večerní tiskové konferenci.

Vémola, který byl hlavní tváří XFN, se naposledy představil v prosinci ve vyprodané O2 areně, kde v prvním kole porazil Flavia Rodriga Magona z Brazílie. V březnu se měl v Brně utkat s Martinem Šolcem a v červnu jej čekala odveta s Patrikem Kinclem, tyto zápasy se ale už neuskuteční. „Jestli Kincl chce, může mě přijít porazit do Oktagonu. Nevidím v tom žádný problém,“ uvedl první Čech, který se prosadil do elitní organizace UFC.

Karlos Vémola se na tiskovce k XFN 15, které uskuteční 27. prosince v O2 Arena,...
Karlos Vémola (vlevo) a Marek Kincl (vpravo), uprostřed promotér XFN Petr Kareš.

Vémola se rozhodl přestoupit zejména proto, že ho láká souboj s bývalým šampionem slavné organizace Bellator Attilou Véghem ze Slovenska a s jeho krajanem Samuelem Krištofičem. „Chci nastoupit v Ostravě. Nečekám ale, že mě nechají zápasit hned o titul. Na jednom z turnajů bych chtěl vyzvat Samuela Krištofiče,“ řekl Vémola. Ostravský galavečer se uskuteční v sobotu 16. března. Zástupci Oktagonu dnes potvrdili, že se letos utká s Véghem.

Organizace XFN ještě odchod svého šampiona nepotvrdila. „XFN má s Karlem Vémolou platnou smlouvu do roku 2023. Pracujeme na několika společných projektech a v současné době intenzivně promujeme jeho zápas na XFN 17 v Brně. Situaci pečlivě sledujeme a budeme informovat,“ napsali představitelé organizace na své facebookové stránce. Následně uvedli, že jsou připraveni se proti případnému odchodu Vémoly bránit s pomocí právníků.

Informaci o platné smlouvě ale Vémola vyvrátil. „My jsme ji vypověděli a o nové smlouvě jsme jednali, ale nedomluvili se na ní,“ řekl.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...