Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sokol stahuje své zástupce ze Sazky. Starosta Bernard rezignoval

Sport

  11:58aktualizováno  13:02
Starosta České obce sokolské Jaroslav Bernard rezignoval. Novým šéfem se stal Oldřich Lomecký, starosta Prahy 1. Sokol také odvolal Bernarda z představenstva a Jana Ulrycha z dozorčí rady Sazky.

"Já jsem novým starostou, pan Bernard opravdu skončil," potvrdil serveru Lidovky.cz Oldřich Lomecký.

ČTĚTE TAKÉ:

Podle informace Lidovek se tak Sokol přidává k výzvě Českého olympijského výboru, Sdružení sportovních svazů a Orla. Chtějí změnu stanov Sazky a jednání se všemi případnými investory, nikoliv pouze s Pentou a Martinem Ulčákem. Požadují i odstoupení generálního ředitele a předsedy představenstva Sazky Aleše Hušáka.

Sokol je druhý největší akcionář:

Hlavním akcionářem Sazky je Český svaz tělesné výchovy, který vlastní takřka 68 procent akcií. Sokol je druhým největším akcionářem Sazky a v Sazce drží 13,54 procenta akcií. Český olympijský výbor disponuje dvouprocentním podílem. Mezi další minoritní akcionáře Sazky patří například Sdružení sportovních svazů ČR (3,56 procenta) či Orel (0,88 procenta).

ČOV spolu s Orlem a Sdružením sportovních svazů ČR podal 4. února návrh na svolání mimořádné valné hromady Sazky. Tito akcionáři chtějí prosadit změnu stanov, která umožní vstup strategického partnera do firmy, změny v řízení Sazky a odvolání Hušáka ze všech funkcí. Sazka musí valnou hromadu svolat do 40 dnů ode dne, kdy žádost obdržela. Valná hromada bude svolána v zákonem stanoveném termínu, informoval již dříve mluvčí Sazky Jan Tuna.

Odchod z představenstva Sazky před časem oznámil i šéf Českého olympijského výboru Milan Jirásek, ten ale krátce na to svou rezignaci stáhnul.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.