Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Šokovaná Woznická: Diváci v hledišti hrozili během zápasu mým rodičům smrtí

Sport

  18:09
KEY BISCAYNE - Hodně rozčarovaná opouští tenisový turnaj Master na Floridě Dánka Caroline Wozniacká. Porážka od Portoričanky Móniky Puigové ve 2. kole Miami Open současnou světovou dvojku trápila ze všeho nejméně. Rodičům Wozniacké totiž někdo v hledišti vyhrožoval likvidací.

Caroline Wozniacká foto: Reuters

Už v pátek skončila pouť sedmadvacetileté Wozniacké Miami Open. Vítězce Australian Open vystavila stopku olympijská šampionka z Ria, Portoričanka Mónica Puigová, která vyhrála ve 2. kole turnaje překvapivě 0:6, 6:4 a 6:4.

Dánská tenistka se ale následně nerozpovídala ani tolik o vyřazení, jako o jiném problému.

„Během včerejšího nočního zápasu lidé v hledišti ohrožovali moji rodinu, přáli smrt mé mamince a tátovi, mě pak častovali označeními, které snad ani nemohu opakovat. Mé neteři a dalším členům mé rodiny pak někdo řekl, ať drží huby,“ napsala o den později na twitter.

„Chápu fanoušky, pokud mají zájem o své hráče, ale neměly by u toho být překročené určité hranice, kdy tenis dělá šťastné oba soupeře na kurtu,“ přidala zaskočená tenistka, která naznačila, že mělo jít o příznivce její soupeřky, která je na Floridě velmi oblíbená. Je ale otázka, zda některým nevadilo i to, že nečekanou prohrou jim pokazila sázkařské tipy.

Caroline Wozniacki pózovala pro Sports Illustrated.
Dánka Caroline Wozniacká slaví triumf na Australian Open 2018.

Ještě více ale Wozniackou šokoval přístup pořadatelů: „Bezpečností složky a pořadatelé proti tomuto chování vůbec nezasáhli. Doufám, že se Miami Open poučí, protože tohle je příšerný vzkaz pro příští generace hráčů a fanoušků.“

„Měli jsme mítink se zástupci WTA i turnaje, nechyběli ani zástupci bezpečnostních složek. A nikdo nebyl svědky podobného chování. Ani o něm nebyl informován. Kdyby se něco takového stalo, rozhodně bychom ji okamžitě řešili,“ řekl místním novinářům v neděli James Blake, bývalý elitní hráč a nyní ředitel turnaje.

Wozniacká není první tenistkou, která zažila verbální ataky fanoušků v hledišti. Čtrnáct, respektive patnáct let bojkotovaly turnaj v Indian Wells Serena a Venus Williamsovy. Ty (a jejich rodinné příslušníky) rasisticky uráželi příznivci v roce 2001.

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...