130 let
Kličko poslal Solíse k zemi.

Kličko poslal Solíse k zemi. | foto: Reuters

Solís z nemocnice: Kličko je nula, chci odvetu

Sport
  •   15:48
BAD GRIESBACH - Kubánský profesionální boxer Odlanier Solís chce odvetu za nepodařený zápas s Vitalijem Kličkem a je připraven utkat se s držitelem titulu organizace WBC bez nároku na odměnu. Ukrajinského šampiona vyzval prostřednictvím médií necelý týden po operaci kolena, které si poranil v mistrovském duelu s Kličkem v Kolíně nad Rýnem natolik vážně, že už před koncem prvního kola nebyl schopen pokračovat v boji.

"Doufám, že Vitalij bude takový formát a dá mi opakovaný zápas," řekl Solís listu Passauer Neue Presse v nemocnici v Bad Griesbachu. "Pojďme se ještě jednou popasovat. Za tenhle zápas nemusím vydělat žádné peníze. Budu boxovat gratis, chci jenom tvůj pás," vzkázal třicetiletý Kubánec svému přemožiteli.

Solís má teď před sebou dlouhou pauzu. Po náhradě vazu a chystané implantaci chrupavky potrvá jeho rekonvalescence až sedm měsíců. Má ale už nyní plnou hlavu odvety s Kličkem a dokonce se uchýlil i k velkohubým výrokům.

KLIČKO VS. SOLÍS

"Viděl jsem, že je snadné Vitalije porazit. Kdyby nedošlo na to zranění, byl bych ho rozebral. Je to boxerská nula. Byl jsem překvapený, jak je slabý. To, že jsem upadl, nebyl důsledek jeho úderu," vrátil se Solís ke kritickému okamžiku zápasu, který skončil po pouhých 177 sekundách jeho odpočítáním.

Kubánec i tak za zápas vyinkasoval 1,8 milionu dolarů. "Lidé byli zklamaní tím krátkým zápasem a Vitalij mě označil za simulanta. To jsou hned dva dobré důvody pro odvetu," dodal.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz