Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Soukalová s Moravcem skončili na exhibici v Schalke šestí

Sport

  20:30
GELSENKIRCHEN (Německo) - Biatlonisté Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec obsadili šesté místo v exhibičním závodu smíšených dvojic na stadionu fotbalistů Schalke v Gelsenkirchenu. Zvítězil domácí pár Laura Dahlmeierová, Florian Graf.

Gabriela Soukalová. foto: MAFRA - Petr Lemberk

Česká dvojice se představila v Gelsenkirchenu poprvé, Soukalová s Moravcem si kvůli tradičnímu závodu dokonce zkrátili vánoční volno. Vedoucí žena Světového poháru ho strávila v rakouském Obertilliachu - a nezahálela. "Bylo tam poměrně dost sněhu, takže jsem to pojala dost aktivně. Dvoufázový trénink byl i na Štědrý den, ale byla to zábava," řekla Soukalová.

Pozvánku na exhibici "Biathlon auf Schlalke" pojali oba čeští závodníci coby poctu, Soukalová ale přiznala: "Mám k exhibičním závodům velký respekt, protože mi tam dělá trošku problém střelba. Trať je obvykle krátká a tak jsou závody obvykle o přesnosti a rychlosti střelby," vysvětlovala.

A právě přesná střelba (celkem 10 chyb) připravila na fotbalovém stadionu německého týmu Schalke český tandem o lepší výsledek. Před zhruba 40.000 diváky figurovali Soukalová s Moravcem po v úvodní části závodu na posledním, desátém místě. V druhé polovině, kterou byla stíhačka, se Soukalové a Moravcovi podařilo ztrátu na nejlepší alespoň částečně smazat.

Čeští reprezentanti nakonec zaostali za vítězi 53,9 sekundy. Němci získali největší podíl z dotace 156.000 eur díky tomu, že Graf hnaný fanoušky předjel v posledním okruhu vedoucího Ukrajince Andreje Deryzemlju, kolegu Oleny Pidhrušné. Na třetím místě skončila slovinská dvojice Teja Gregorinová, Jakov Fak.

Biatlonový Světový pohár se po vánoční pauze rozběhne 3. ledna v Oberhofu.

Biatlonová exhibice v Gelsenkirchenu (Německo):

1. Dahlmeierová, Graf (Něm.) 32:28,1, 2. Pidhrušná, Deryzemlja (Ukr.) -4,7, 3. Gregorinová, Fak (Slovin.) -16,5, ...6. Soukalová, Moravec (ČR) -53,9.

Autoři:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.