130 let

Janko Tipsarevič při Davis Cupu. | foto: Reuters

Češi ve finále Davis Cupu zamíří do Srbska, to přehrálo Kanadu

Davis Cup
  •   16:55aktualizováno  20:09
BĚLEHRAD - Srbové v čele se světovou jedničkou Novakem Djokovičem budou soupeři českých tenistů v listopadovém finále Davisova poháru. V semifinále s Kanadou otočili nepříznivý stav 1:2 po čtyřhře.

Nejprve Djokovič v souboji týmových jedniček porazil 7:6 a dvakrát 6:2 Milose Raonice a v rozhodující dvouhře rozhodl o postupu domácích Janko Tipsarevič, který porazil 7:6, 6:2 a 7:6 Vaska Pospisila. Češi tak budou o obhajobu titulu usilovat od 15. do 17. listopadu v Bělehradě.

Po očekávané Djokovičově výhře se na bělehradské antuce utkaly týmové dvojky. Aktuálně třiadvacátý hráč světa Tipsarevič nadějného Kanaďana s českými kořeny v prvním setu udolal v tie-breaku a po hladkém zisku druhé sady vedl v té třetí 5:2.

Koncovku si však srbský tenista zkomplikoval, když za stavu 5:3 nedoservíroval zápas do konce a Pospisil následně srovnal na 5:5. Rozhodovalo se pak znovu ve zkrácené hře, v níž Tipsarevič promarnil vedení 6:2, ale pátý mečbol už proměnil a vyhrál 8:6. Přidal tak třiatřicátou výhru v prestižní týmové soutěži a poslal Srby do finále.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz