Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Spadl ze 7. patra a zemřel. Nikdo nebyl tak dobrý jako on, smutní Topolánkův spoluhráč

Sport

  6:00
PRAHA - Málokdo měl tak zářnou kariéru jako on. Byl mimo jiné dvojnásobným mistrem světa a pětinásobným vítězem ligy. Jeho kamarádi a známí si však na něm nejvíce váží toho, že byl především velmi zábavný společník a člověk, který nezkazí žádnou legraci. Třiatřicetiletý hokejbalový reprezentant Libor Topolánek však už další zápas nepřidá.

Libor Topolánek foto: HC Kert Park Praha

Hokejbalový reprezentant nepřežil pád ze střechy. Chtěl si vyfotit Prahu u Vltavy

V sobotu si chtěl vyfotit výhled ze střechy domu na pražském Janáčkově nábřeží a pád do špatně zabezpečené větrací šachty z výšky téměř sedmého patra nepřežil.

„Bral jsem ho jako svého mladšího bráchu. Hráli jsme spolu většinu kariéry jak v reprezentaci, tak v lize. Když jsem se dozvěděl, že Libor umřel, sedl jsem si na židli a brečel,“ řekl serveru Lidovky.cz Topolánkův dlouholetý spoluhráč Michal Trčka.

Topolánkovo úmrtí velmi zasáhlo i jeho dalšího velkého kamaráda, hokejového mistra světa z roku 2010 Petra Vampolu.

„Zápas ve Zlíně (jeho Mladá Boleslav vyhrála 5:1) pro mě byl velmi emocionální a specifický. Strašně moc děkuji klukům, že jsme vyhráli. Chtěl jsem kvůli Liborovi moc vyhrát,“ uvedl boleslavský útočník.

Úspěchy Libora Topolánka:

  • Vítěz kanadského bodování v základní části Extraligy 2008/09 – Kladno (32 kanadských bodů, 13 gólů, 19 nahrávek, 22 zápasů)
  • Vítěz kanadského bodování v play-off Extraligy 2009/10 – Kladno (18 kanadských bodů, 8 gólů, 10 nahrávek, 13 zápasů)
  • 1 titul juniorských mistrů světa
  • 2 tituly seniorských mistrů světa
  • 5x extraligový titul:
    2008/9 za Kladno
    2009/10 za Kladno
    2010/11 za Kladno
    2011/12 za Vlašim
    2012/13 za Vlašim
  • Vítěz Českého poháru 2008 za Kladno
  • Vítěz Evropského poháru 2008 za Kladno
  • Vítěz Československého Superpoháru 2012 za Vlašim
  • Vítěz Světového poháru 2013 za Vlašim

Podle Trčky byla Topolánkovou velmi silnou vlastností jeho povaha. „Nikdo nebyl tak dobrý jako on. Byl vítězný typ, nikdy nepochyboval, že vyhrajeme, i za nepříznivého stavu věřil a uměl nakazit všechny kolem tou pozitivní náladou,“ vzpomíná jeho spoluhráč ze Vsetína, Kladna a národního týmu.

„Byl to ale hlavně dobrý člověk. Rozuměli jsme si obrovsky na hřišti i mimo něj. Jednou věcí je, že byl inteligentní jak herně, když mi přihrával většinou vždycky před prázdnou bránu, tak v obyčejném životě. Měl spoustu přátel, protože byl chytrý a věčně usměvavý,“ doplnil Trčka.

Podle něj patří Topolánek k nejlepším pěti hráčům hokejbalové historie.

„Nikdo toho nevyhrál tolik jako on. Dvě mistrovství světa a pět titulů v lize v řadě, to nikdo před ním ani po něm nedokázal. K tomu vyhrával produktivitu a navíc svou herní intuicí předčil nás všechny ostatní. A to mohl hrát ještě hodně dlouho,“ smutnil Trčka.

U tragického pádu zasahovali v sobotu v Praze na Smíchově hasiči, záchranná...
Podle serveru Tíseň.tv se policisté pak od kamarádů zemřelého dozvěděli, že na...

„Tragédií ale je, že umřel tak mladý. Jeho smrt zasáhla spoustu lidí. Prošel několika kluby i reprezentací a všude má spoustu přátel. A nejen v hokejbale. Takže jeho úmrtí daleko přesáhlo sport,“ dodal jeho blízký přítel.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...