Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sparťan Kučera se upsal Bruggám

Sport

  16:17
BRUGGY - Fotbalový obránce Štěpán Kučera opouští mistrovskou Spartu a přestupuje do belgického klubu FC Bruggy. Dvaadvacetiletý stoper dnes úspěšně prošel zdravotními testy a v novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu.

Sparťan Kučera se upsal týmu FC Bruggy. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Blšanský odchovanec Kučera v nejbohatším českém klubu strávil pouze půl roku. V únoru si ho sparťanský trenér Michal Bílek stáhl z Jablonce, kde loni hostoval, a postavil ho do stoperské dvojice se zkušeným Tomášem Řepkou.

Na jaře odehrál Kučera v letenském dresu deset zápasů, v posledních sedmi kolech nechyběl ani jednou v základní sestavě. Celkem nastoupil člen reprezentačního výběru do 21 let k 35 prvoligovým zápasům, v nichž dal jeden gól.

Mladý obránce se připojil k brankáři Jaromíru Blažkovi, který po zisku mistrovského titulu rovněž opouští Spartu a jde do Norimberku. S Letnou se chce rozloučit i Jan Šimák, jež by rád zamířil na další angažmá do Německa.

Velká šance, říká Kučera
Kučera se vydal ve stopách českého reprezentanta Davida Rozehnala, který v Bruggách působil v letech 2003 a 2005. Třináctinásobný belgický mistr kontaktoval Spartu již v průběhu jarní sezony, kluby i hráč se nakonec na podmínkách shodli až po skončení ligy. 

"Pro Štěpána je to velká příležitost udělat v kariéře další krok. Pro všechny strany je to zajímavý obchod a Sparta je na tento přestup připravena i sportovně. Z hostování z Kladna se
vrací talentovaný Šimůnek, jednáme i o dalších hráčích do defenzivy Sparty," řekl Přibyl.

Zatímco Spartě pomohl vybojovat titul a účast v předkole Ligy mistrů, s Bruggami si může zahrát "jen" Pohár UEFA, kam jeho nový zaměstnavatel postoupil díky triumfu v Belgickém poháru. "Vyhrál jsem se Spartou dva poháry a teď přestoupil do Belgie, je to bláznivý půlrok. Jsem za něj strašně rád, je to pro mě další výzva," prohlásil po podpisu smlouvy Kučera. V Belgii ho doprovází i Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

"Myslím, že to byl velmi zdařilý přestup. Sparta umožnila Štěpánovi rozehrát se na hostování v Jablonci, poté jí pomohl vyhrát titul a teď udělal další krok ve své kariéře," uvedl Kolář.
Autoři: ,