Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Spilková na úvod pražského turnaje překvapila. Je druhá

Sport

  18:43
ÚJEZD (Berounsko) - Golfistka Klára Spilková zvládla skvěle vstup do turnaje Prague Golf Masters a po prvním kole jí patří druhé místo. Od vedení ji dělí jediná rána, lepší je jen Dánka Malene Jorgensenová. K výbornému výkonu 67 úderů pomohla Spilkové podpora diváků, kteří odměňovali její hru častým potleskem, a domácí naději nerozhodila ani skutečnost, že šla v doprovodu Laury Daviesové, golfové hvězdy největšího kalibru.

Česká golfistka Klára Spilková na turnaji Prague Golf Masters foto: ČTK

Šestnáctiletá golfistka pražského Erpetu více než naplnila očekávání pořadatelů a potvrdila, že je zaslouženě právoplatnou hráčkou nejvyššího evropského okruhu. Spilková zahrála šest birdie, jedno bogey a dlouho byla dokonce lídrem výsledkové listiny.

Druhé místo sama nečekala. "Přitom jsem po ránu byla nervózní jako už dlouho ne. Nebylo to však hřištěm, které mám tak ráda, ale přece jen hrát vedle Laury Daviesové, to je výjimečný okamžik," jmenovala slavnou Angličanku, s kterou obcházela hřiště ve flightu.

Daviesová mladou Češku uklidnila a ujistila ji, že při jejím mládí má všechno před sebou. "Jak jsem dnes viděla, má předpoklady, aby to dotáhla daleko. Čeká ji však ještě hodně práce," řekla sedmačtyřicetiletá vášnivá fotbalová fanynka Liverpoolu.

Výsledky 1. kola ženského turnaje Prague Golf Masters

Golfový turnaj Ladies European Tour ve Vysokém Újezdu na Berounsku (par 72, dotace 200.000 eur) - 1. kolo: 1. Jorgensenová (Dán.) 66, 2. SPILKOVÁ 67, 3. Massonová (Něm.), Johnsonová (Angl.), Giquelová-Bettanová (Fr.), Garrettová (Austr.) a Ruuttilaová (Fin.) všechny 68, ...40. BAKOVÁ (am.) 72, 67. M. LUŇÁČKOVÁ (am.) a VLČKOVÁ (am.) 74, 82. KVÍDOVÁ (am.) 75, 101. KRÁSOVÁ (am.) 79, 104. PROROKOVÁ 80, 105. TOMSOVÁ 81, 106. SOBOTKOVÁ a BARCELOVÁ 82.

Hned po dohrání kola se také zajímala o to, zda by mohla během krátkého pražského pobytu navštívit nějaký fotbalový zápas. Zamrzelo ji, že derby Sparta - Žižkov bude na programu až v pondělí, když už bude na cestě z Prahy.

Spilková využila dokonale znalost místního hřiště i podporu diváků, neboť její flight doprovázely dvě stovky příznivců, kteří každý její vydařený úder odměňovali potleskem. "Byl to fajn den, ale jsou ještě dvě kola, musím dnešek zopakovat," prohlásila Spilková.

Z jejích krajanek je na tom nejlépe v paru hrající amatérka Barbora Baková, které patří 40. místo. O dvě rány zpět kvůli nevydařenému závěru jsou Marie Luňáčková a Karolína Vlčková, která si připsala double-bogey na poslední jamce. "Škoda, že jsem nedotáhla celé kolo v paru, ale nebudu se před zítřkem stresovat, stále jsem ve hře o cut," prohlásila česká amatérská šampionka Vlčková. Další Češky už mají jen minimální naděje na postup do nedělního finále.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!