Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Spilková se v Dubaji udržela na okruhu LET

Sport

  14:58aktualizováno  15:45
DUBAJ - Golfistka Klára Spilková neudržela v závěrečném turnaji okruhu LET v Dubaji umístění hned za elitní desítkou a po čtvrtém kole se propadla na dělenou 34. příčku. V redukovaném finančním žebříčku ale figuruje na 80. místě, díky čemuž uhájila příslušnost mezi evropskou elitou i pro příští rok.

Česká golfistka Klára Spilková na turnaji Prague Golf Masters foto: ČTK

"V karta na příští rok je v suchuuu!" radovala se Spilková na svém profilu na Facebooku.

Česká naděje zvládla výborně úvodní tři kola. Během toho prvního dokonce dlouho vedla a po třetím byla na 12. místě. Ve finále ale zahrála čtyři bogey bez jediného birdie. Celkově zaznamenala tři rány pod par, což znamenalo propad o 22 míst. "Poslední den jsem si takhle určitě nepředstavovala. Přesto jsem ráda za výsledek a hlavně za kartu LET na příští rok," uvedla Spilková v tiskové zprávě.

Za dělené 34. místo získala 3819 eur (96.000 korun) a ve finančním žebříčku se s částkou 22.306 eur (562.000 korun) posunula na 90. příčku. V redukovaném pořadí LET, do kterého se započítává minimálně šest odehraných turnajů, je osmdesátá a jako poslední si tak zajistila účast v seriálu v příštím roce. Mezi profesionálkami bude hrát třetí rok po sobě.

První čínská vítězka majoru

Spilková, která příští týden oslaví 18. narozeniny, letos hrála 15 turnajů a devětkrát prošla cutem a brala odměnu. Nejlépe skončila dvacátá na Slovensku.

V Dubaji suverénně vyhrála světová šestka Feng Šan-šan. První čínská vítězka majoru na okruh LPGA, která v létě triumfovala na LPGA Championship, měla bilanci -21 a zvítězila o pět ran před Nizozemkou Dewi Claire Schreefelovou.

Finanční žebříček okruhu LET ovládla Španělka Carlota Cigandová ziskem 251.289 eur (6,3 milionu korun). Předstihnout ji mohla Němka Caroline Massonová, kdyby skončila druhá, ale v posledním kole zahrála na dvanáctce tři nad par a podělila se o třetí míst. Za Cigandovou zaostala o deset tisíc eur.

Autor: