Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Splněný sen. Volejbalista Hadrava bude hrát v prestižní italské sérii A1 za Civitanovu

Sport

  14:54
Praha - Volejbalista Jan Hadrava si splnil sen a zahraje si italskou sérii A1. Český univerzál podepsal smlouvu s hvězdnou Civitanovou, celkem úřadujících vítězů Ligy mistrů i mistrovství světa klubů. Informaci zveřejnil italský klub na svém webu.

Utkání turnaje Světové ligy volejbalistů druhé divize: ČR - Čína, 18. června v Českých Budějovicích. Radost českých reprezentantů, zleva Jan Hadrava, ... foto: ČTK/AP

Osmadvacetiletý reprezentant po sezoně, která se kvůli šíření nemoci covid-19 nedohrála, ukončil po čtyřech letech působení v polském Olsztynu. S Civitanovou se dohodl na ročním angažmá. Naplnila se tak jeho dlouholetá touha hrát v Itálii.

„Je pro mě velkou ctí a příležitostí měřit se s nejlepšími v italské lize. Zvláště, když mám šanci to dělat v jednom z nejlepších klubů světa, ne-li v současnosti absolutně nejlepším. Už se téhle výzvy a zkušenosti nemůžu dočkat,“ řekl Hadrava.

V Česku hrál naposledy v liberecké Dukle. Jeho první zahraniční štací bylo od roku 2014 francouzské Nantes, odkud v roce 2016 přešel do Olsztynu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!