Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Spolupracoval s Čiličem, nyní bude trénovat Berdycha. Novým koučem české jedničky je Chorvat Ivaniševič

Sport

  16:17
Praha - Novým trenérem osmého tenisty světa Tomáše Berdycha se stal Chorvat Goran Ivaniševič, který v červenci ukončil spolupráci s krajanem Marinem Čiličem. Čtyřiačtyřicetiletý wimbledonský vítěz z roku 2001 poprvé povede českou jedničku na turnaji v Cincinnati, který začne 14. srpna po skončení olympijských soutěží v Riu de Janeiro.

Tomáš Berdych v semifinále Wimbledonu. foto: ČTK/AP

Třicetiletý Berdych v polovině května týden před French Open ukončil spolupráci s venezuelským koučem Danielem Vallverduem. Poté byl bez trenéra a na výpomoc měl Ivaniševičova krajana Luku Kutanjace. Z tenistova prohlášení na sociální síti nevyplývá, zda bude s Kutanjacem po angažování bývalého wimbledonského vítěze dále spolupracovat.

„Jsem nadšený, že mohu ohlásit nový přírůstek do svého týmu. Před dvěma měsíci jsem začal pracovat s Lukou Kutanjacem a cítím, že od té doby se moje hra zlepšila a moje forma jde správným směrem. Abych se dále zlepšoval, rozhodl jsem se již v Cincinnati přibrat do svého týmu Gorana Ivaniševiče,“ uvedl na facebooku Berdych, který kvůli obavám z viru zika nestartuje na hrách v Riu.

Kvitová v žebříčku dál klesá, Berdych je osmý

Ivaniševič na konci července po třech letech ukončil spolupráci s Čiličem, který s pomocí bývalého wimbledonského vítěze vyhrál předloni US Open. Chorvatská tenisová legenda vedle triumfu na nejslavnějším turnaji ovládla dalších 21 podniků a na žebříčku ATP byla nejvýše na druhém místě. V roce 1992 získal Ivaniševič bronz ve dvouhře i čtyřhře na olympijských hrách v Barceloně.

Levoruký Ivaniševič se proslavil stylem servis - síť a Berdychovi by tak mohl pomoci vylepšit útočnou hru a voleje. „Cítím, že Goran je se svými hráčskými a trenérskými zkušenostmi a také se svou energií perfektním doplněním mého týmu. Jsem natěšený na nové výzvy,“ dodal Berdych.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!