130 let

Barbora Špotáková na mítinku Diamantové ligy v Lausanne. | foto: Reprofoto

Špotáková díky jedinému úspěšnému hodu skončila třetí, přiblížila se svému letošnímu maximu

Sport
  •   19:57
lausanne - Oštěpařka Barbora Špotáková obsadila na mítinku Diamantové ligy v Lausanne třetí místo výkonem 63,79 metru, do soutěže se ale zapsala jediným pokusem. Světová rekordmanka se v první sérii na šest centimetrů přiblížila svému letošnímu maximu z květnového závodu v Kolíně a poté odstoupila.

Dvojnásobná olympijská vítězka po prvním kole pokusů vedla. Vzápětí ji ale přehodila úřadující mistryně Evropy Christin Hussongová z Německa, jež soutěž vyhrála ve svém nejlepším výkonu roku 66,59. Před Špotákovou se potom ještě dostala čerstvá šampionka Oceánie Kelsey-Lee Barberová z Austrálie, jež zakončila závod osobním rekordem 65,63.

K osmatřicetileté české vrhačce se ještě v předposlední sérii přiblížila na 116 centimetrů Číňanka Liou Š’-jing, Špotáková se ale už na stupních vítězů udržela. V prestižním seriálu vybojovala první medailové umístění od předloňského triumfu ve finále v Curychu. Do lukrativního seriálu, který pětkrát v kariéře vyhrála, se vrátila po druhé mateřské pauze v červnu v Římě sedmým místem.

Barbora Špotáková na mítinku Diamantové ligy v Lausanne.
Nespokojená Barbora Špotáková.

Start v Lausanne odřekla kvůli potížím se zády a kyčlí současná česká oštěpařská jednička Nikola Ogrodníková, která měla obhajovat loňské prvenství.

Autor: ČTK