Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Špotákovou opět v přesnosti porazil trenér

Sport

  10:50
KLADNO - Světový rekordman Jan Železný ukázal nejen své svěřenkyni Barboře Špotákové, že stále nic neztratil ze svého umění a že má vicemistryni světa pořád co radit. Minimálně co se týče hodu oštěpem na cíl.

Na atletickém stadionu v Kladně proběhl závěrečný díl projektu Atletika pro děti. Sportující děti přijeli podpořit Barbora Špotáková, Jan Železný (na snímku), Tomáš Dvořák a Petr Svoboda. foto: Vít ŠimánekČTK

Při páteční exhibici v Kladně stejně jako loni vyhrál v součtu čtyř hodů do vzdálenosti zhruba 20 metrů. Společně s šéftrenérem atletické reprezentace Tomášem Dvořákem a překážkářem Petrem Svobodou podpořili zakončení letošního projektu Českého atletického svazu Atletika pro děti.

Na atletickém stadionu v Kladně proběhl závěrečný díl projektu Atletika pro děti.

Dětí se na kladenském stadionu Sletiště sešlo přes 600 a mohly obdivovat umění Železného. Trojnásobný olympijský vítěz a mistr spolu s Dvořákem a Špotákovou házeli vsedě, aby napodobili odhodové postavení postižených atletů. Také kvůli Sportovnímu klubu Jedličkova ústavu v Kladně do Kladna přijeli, aby pomohli i charitě.

"Aspoň mohu pomoci postiženým atletům, vždyť některé z nich znám osobně, byla jsem s nimi dokonce na soustředění," řekla Špotáková. "A také to třeba přiměje některé děti k tomu, aby se daly  atletiku," komentovala zábavné atletické soutěže pro děti.

O LOŇSKÉ PREMIÉŘE V KLADNĚ ČTĚTE ZDE:

Halový mistr Evropy na překážkách Svoboda společně s českou rekordmankou v sedmiboji Eliškou Klučinovou závodil na vozíku proti postižené Anně Vocelové, jedné z nejlepších českých juniorských atletek na vozíku. Ta závod na sto metrů s přehledem vyhrála před Klučinovou.

Sportující děti přijeli podpořit Barbora Špotáková, Jan Železný, Tomáš Dvořák a Petr Svoboda (na snímku), který si zkusil závod na vozíku.

 "Konečně jsem zase byl na bedně, sice jen ze tří, ale co se dá dělat," usmíval se Svoboda. "Klobouk dolů před vítězkou."

Svoboda i Klučinová letošní sezonu vynechali kvůli zranění. "Takže jsem vlastně celý rok trénoval na tohle a aspoň jsem si trochu užil ten závodní adrenalin," řekl. Na trati z vozíku dokonce vystoupil. "Chtěl jsem pořádně zabrat, zabral jsem i nohama a vozík zůstal stát," popisoval.

Zástupci Sportovního klubu Jedličkova ústavu převzali od Špotákové darovací šek s částkou na 40 tisíc korun.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!