Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Už jen dva roky rekordů a srandiček. Bolt ukončí kariéru po MS 2017

Sport

  14:13aktualizováno  14:56
LONDÝN - Šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt plánuje ukončit atletickou kariéru v roce 2017 po mistrovství světa v Londýně. Jamajský sprinter by se chtěl v posledním roce kariéry soustředit už jen na závod na stometrové trati.

Jamajští běžci Usain Bolt (vlevo) a Warren Weir foto: Reuters

Osmadvacetiletý Bolt původně plánoval skončit po olympijských hrách v Riu v roce 2016, ale změnil plány. „Sponzor mě požádal, jestli bych nemohl pokračovat ještě další rok. Už jsem to probral s trenérem a budu se koncentrovat jen na stovku a na to, abych se rozloučil vítězně,“ uvedl v rozhovoru pro britský list Daily Mail.

ČTĚTE VÍCE

Držitel světového rekordu na stovce i dvoustovce se chce po slabším posledním roce letos vrátit na sprinterský vrchol na světovém šampionátu v Pekingu a rozšířit zde svou sbírku osmi zlatých medailí z MS. Loni běžel jen třikrát, z toho jednou ve štafetě. Na vině byla operace levé nohy a následné potíže s kolenem.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...