Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Srážku s dodávkou nepřežil. Zemřel slavný wrestler, který stál za Hulkem Hoganem

Sport

  8:49
PRAHA - Smutná zpráva zasáhla svět profesionálního wrestlingu. Ve věku 71 let zemřela legenda tohoto sportu Johnny „Lucious“ Valiant, kterého srazil při přecházení silnice v Ross Township v Pensylvánii pickup.

Johnny Valiant. foto: Reprofoto

Johnny Valiante byl dvojnásobným světovým šampionem tzv. „Tag Team“, což jsou dvou i vícečlenné skupiny bojovníků, které bojují v ringu proti sobě.

Zápasník s vahou okolo 110 kilogramů debutoval ve WWWF v roce 1967, po konci kariéry deset let poté se stal manažerem několika známých jmen v čele s legendárním Hulkem Hoganem, který se prosadil také na filmovém plátně.

Ani jeho urostlá postava a umění mu ale ve středu v odpoledních hodinách k ničemu nebylo, když se rozhodl přejít rušnou silnici v Ross Township jižně od Pittsburghu. Dle svědků ale přehlédl přijíždějící bílý pickup, se kterým se srazil.

Pickup, který srazil Valianta.

Následkům nehody následně v nemocnici podlehl. „Máme svědky, v té době šlo u rušnou část dne, takže máme hodně svědků. Řidič vozidla je v pořádku a spolupracuje. Nemáme nyní žádné náznaky, že by mělo jít o něco jiného, než o strašnou a tragickou nehodu,“ řekl médiím místní policejní velitel Brian Kohlepp.

Valiant, vlastním jménem Tommy Sullivan, byl v roce 1996 uvedený také do Mezinárodní wrestlingové síně slávy. 

05.dubna 2018 v 04:39, příspěvek archivován: 05.dubna 2018 v 12:54

WWE is saddened to learn that WWE Hall of Famer “Luscious” Johnny Valiant reportedly passed away this morning at the age of 71. https://t.co/vNfhyVo3Pb