Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Stačila vteřina. Hvizd sudího připravil sázkaře o miliony

Sport

  21:26
LEEDS - Stačí pár vteřin a život se vám může od základu změnit. Jistý sázkař z velké Británie by o tom mohl vyprávět... V utkání anglického poháru mezi Leedsem a Tottenhamem totiž rozhodčí ukončil hru v době, kdy míč putoval z půlící čáry do branky. Kdyby se svým verdiktem počkal, tipér by zbohatl o 500 tisíc liber (v přepočtu o asi 15 milionů korun).

ilustrační foto foto: Reuters

"Sudí ukončil sen našeho tipujícího," informoval o kuriózní sázce Alex Donohue ze společnosti Ladbrokes, která sázku přijala.

Angličan na svůj tiket vsadil 15 zápasů za tři libry a 14 z nich trefil. Uhádl i překvapivou remízu Chelsea s Brentfordem (2:2) nebo výhru St. Mirrenu proti Celtiku (3:2).

Od velkého bohatství ho ale připravila bitva mezi Leedsem a Tottenhamem. Sázkař odhadl vítězství domácích v poměru 3:1 - a od pravdy nebyl vůbec daleko. V nastaveném čase totiž Leeds vedl 2:1 a Tottenham zahrával rohový kop. "Kohouti" v tu chvíli vsadili na jediné: ve snaze vyrovnat vrhli všechny své síly včetně brankáře do útoku.

Obdrží "jen" 17 tisíc liber

Míč se však ke smůle favorita z Premier League po standardní situaci odrazil k domácím. Záložník Rodolph Austin udělal několik rychlých kroků a z poloviny hřiště přesně vystřelil. Balon pomalu putoval do branky. Rozhodčí však v ten moment duel ukončil, na což měl právo. Fotbalistům Leedsu to ani příliš nevadilo, neboť i tak slavili postup do dalšího kola, jenže tipujícímu ano...

Pakliže by sudí rozhodnutí odložil, Angličanovi by se od základů změnil život. Takto si přišel "jen" na 17 tisíc liber. "I to je samozřejmě pěkná částka, ale ten muž byl sekundu od výhry, která by mu změnila život," dodal s nádechem ironie Donuhue ze sázkové kanceláře.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!