Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Stanley Cup je po sedmé v Česku

Sport

  14:11
PRAHA - Pohár pro vítěze NHL přiletěl posedmé v historii do Česka. Na letišti ho převzali hokejisté Caroliny Hurricanes František Kaberle a Josef Vašíček, kteří se s ním budou těšit do sobotního rána.

František Kaberle se těším na bratrův Stanley Cup. foto: ČTK

Kaberle s Vašíčkem převzali pohár po Olegu Tverdovském, který se s ním představil v Omsku a v Moskvě. "Doufám, že je v pořádku a vše bude v pohodě," řekl Kaberle. V 10:20 oba hráči vyvezli pohár z odbavovací haly před připravené televizní štáby a fotografy a opět si mohli začít užívat chvilky slávy jako v polovině června, kdy se jim ve finále Stanley Cupu podařilo porazit Edmonton.

Z letiště se poté oba hráči v doprovodu svých partnerek a v případě Kaberleho i dcery Francesky vydali na kladenský zimní stadion. Pětinásobný světový šampion, který se letos dočkal svého největšího klubového úspěchu, se jej totiž jako první rozhodl ukázat svým někdejším spoluhráčům a kamarádům. Hned poté jej čeká "tour" po restauracích v okolních vesnicích a odpoledne pohár Kaberle s Vašíčkem ukážou fanouškům na kladenském atletickém stadionu. Následovat bude večerní soukromá párty u Kaberleho.

"Sice ho nebudu mít čtyřiadvacet hodin, takže ho nebudu moc vzít na všechna místa, na která bych chtěl, ale snad toho stihnu dost," řekl Kaberle, který věří, že se v příštích osmačtyřiceti hodinách i trochu vyspí. "Čas na nějaký spánek se určitě najde, ale jsem připravený i na to, že to bude jinak. Snad to zvládnu," usmíval se dvaatřicetiletý bek, jenž se stal prvním hokejistou, jenž pohár přivezl do Kladna. "Jarda Jágr ho taky vyhrál, ale v té době se ještě nemohl k nám vozit. Jsem ale samozřejmě rád, že se to povedlo mně a mám možnost vzít ho domů," řekl Kaberle.

V pátek ráno pohár převezme Vašíček. Na úvod ho čeká autogramiáda v pražském Edenu a poté se opět společně s Kaberlem vydají do Havlíčkova Brodu, kde se urostlý centr narodil. I zde je připraven program pro hokejové nadšence a večerní soukromá akce. Ta však bude muset v sobotu ráno kolem čtvrté skončit. V půl osmé se totiž Stanleyův pohár vydá do Švédska.

"Určitě to budou krásné dva dny," těšil se Vašíček, pro kterého oslavy symbolicky zakončí působení v týmu Hurikánů. Před čtrnácti dny byl totiž vyměněn do Nashvillu. "Určitě se to dá brát i jako rozlučka. V Carolině jsem strávil krásných šest let a s takovým koncem... Člověk si nemůže přát nic lepšího. Po klubové stránce je to to nejcennější, co může hráč dosáhnout, a já jsem šťastný, že se nám to s Ferym povedlo a můžeme si to užít," podotkl Vašíček.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč