Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek celou noc nespal, bál se, že nepojede do Ria. Nakonec si zahraje s Rosolem

Sport

  17:45
PRAHA - Dva nové páry pro čtyřhru vytvořili tenisté pro olympijské hry v Riu de Janeiro. V Brazílii zkusí bojovat o medaile Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem a Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou.

Sobotní daviscupový pár Radek Štěpánek, Lukáš Rosol spolu bude hrát čtyřhru i v Riu. foto: ČTK

Virus zika vystrašil Berdycha i Plíškovou. Oba odmítli start na olympiádě v Riu

Změny v české nominaci vznikly poté, co v sobotu oznámili Tomáš Berdych a Karolína Plíšková, že do Ria nepojedou kvůli obavám z viru zika. Berdych přitom měl hrát debla se Štěpánkem a Plíšková s Šafářovou.

Nové dvojice již byly oficiálně nahlášeny Českému olympijskému výboru i Mezinárodní tenisové federaci (ITF).

„Sportovní komise tenisového svazu (ČTS) rozhodla, že postaví nejsilnější dostupný mužský deblový pár ve složení Štěpánek, Rosol. Hodiny nejistoty jsou v tuto chvíli vyřešeny a Štěpánek jede na olympiádu,“ oznámil Karel Tejkal, mluvčí daviscupového týmu, po čtvrtfinálové prohře tenistů s Francií v Třinci.

Sedmatřicetiletému Štěpánkovi reálně hrozilo, že na olympiádu nepojede, protože do dvouhry se nedostal a doufal v boj o medaili s Berdychem ve čtyřhře.

„Jsem rád, že to dobře dopadlo a můžu se lvíčkem na prsou odjet na olympiádu. Mám z toho velkou radost a momentálně je to i obrovská úleva, celou noc jsem kvůli tomu nespal,“ řekl Štěpánek médiím. „S Radkem se na olympiádu těším a jedeme tam bojovat o medaili,“ vyhlásil Rosol.

Lukáš Rosol a Radek Štěpánek proti Nicolasi Mahutovi a Pierreu-Huguesu...
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert (zády) z Francie se radují z výhry nad...

O čtyřhru tak přijde Jiří Veselý, který měl hrát původně s Rosolem. Veselého ale čeká dvouhra stejně jako Rosola, Petru Kvitovou, Šafářovou a Strýcovou. Čtyřhru budou hrát i stříbrné medailistky z Londýna 2012 Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Teoreticky by Česko mohlo mít zastoupení i ve smíšené čtyřhře, do které se bude přihlašovat 9. srpna v Riu z hráčů, kteří už jsou na olympiádě.

V úvahu tak nejspíše připadá Štěpánek s někým ze čtveřice Šafářová, Strýcová, Hlaváčková, Hradecká. „Předjímat s kým je hodně předčasné,“ řekl Štěpánek.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...