Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek na titul z Australian Open nedosáhl. S Nestorem finále prohráli

US Open

  15:00
MELBOURNE/PRAHA - Radek Štěpánek se třetího grandslamového titulu nedočkal. I když ve finále Australian Open po boku Daniela Nestora vyhráli první set přesvědčivě 6:2, nakonec však podlehli britsko-brazilské dvojici Jamie Murray, Bruno Soares po setech 6:2, 4:6 a 5:7. Česko-kanadský pár tak se tak nestal historicky nejstarším vítězným párem na grandslamech.

Štěpánek s Nestorem na mnohem mladší pár nestačili. foto: ČTK/AP

Šok na Australian Open. Serena ve finále prohrála, poprvé triumfovala Kerberová

Sedmatřicetiletý Štěpánek hrál své páté grandslamové finále a z triumfů se radoval s Indem Leanderem Paesem na Australian Open 2012 a na US Open 2013.

S o šest let starším Nestorem tvoří Štěpánek pár od této sezony a před cestou do Melbourne odehráli jen jeden zápas, přesto došli až do finále.

V něm sice získali jasně první set, ale pak se nemohli prosadit při podání soupeřů a horko-těžko bránili vlastní servis.

Přesně hodinu po půlnoci australského času poslal Štěpánek při třetím mečbolu soupeřů return do sítě. „V závěru hráli lépe,“ ocenil český tenista.

Radek Štěpánek a Daniel Nestor gratulují Jamie Murraymu a Bruno Soaresovi.
Daniel Nestor a Radek Štěpánek během vzájemné porady

Štěpánek se v případě výhry mohl vyrovnat Danielu Vackovi, který jako jediný Čech v Open éře vyhrál tři grandslamové tituly ve čtyřhře.

Úspěch Jamieho Murraye v hledišti přes pozdní hodinu sledoval i jeho mladší bratr Andy, kterého v neděli čeká finále dvouhry se Srbem Novakem Djokovičem. „Andy, máš být v posteli,“ říkal Jamie při vyhlášení.

„Nevím, proč jsi tady a fotíš nás, ale neboj, při tvém finále budu u kurtu a taky ti budu fandit,“ dodal.

Australian Open - finále

J. Murray, Soares (7-Brit./Braz.) - Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) 2:6, 6:4, 7:5.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...