Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek: Pokazil jsem to již v úvodu

Sport

  15:00
MELBOURNE - Nevyužité šance v úvodním setu hrály podle českého tenisty Radka Štěpánka klíčovou roli při jeho dnešním vyřazení ve třetím kole Australian Open. Španělu Fernandu Verdaskovi v první sadě dvakrát sebral servis, ale ani jednou to nepotvrdil a set prohrál 4:6. Pak už proti rozjetému soupeři neuhrál ani game.

Spokojený Radek Štěpánek slaví postup do 3. kola Australian Open. foto: ČTK

"První set byl hodně dlouhý, oba jsme hráli fantastický tenis. Bohužel ty dva brejky, které jsem měl, jsem zahrál špatně. To mi zlomilo vaz a naopak Verdaska zase strašně dostalo na koně," řekl Štěpánek Českému rozhlasu.

Jeho soupeř, kterého nedávno porazil ve finále turnaje v Brisbane, najednou přestal kazit. "Naopak mně chyběl krok na každou stranu, už jsem ty míče netrefoval tak čistě, a proto to dopadlo, jak to dopadlo," uvedl třicetiletý český tenista.

Od druhého setu přestával chodit tak často na síť. Důvodem prý nebyly Verdaskovy prohozy, ale především problémy s vlastním podáním. "Určitě jsem se nemohl dostávat k síti tak často, když jsem nedával první servis a nemohl jsem si ty body a přechod na síť lépe připravit. Čím víc se hrálo od základní čáry, tím lepší to bylo pro něj," vysvětloval Štěpánek.

I od základní čáry zkoušel vzdorovat, ale marně. "Snažil jsem se změnit všechno, co bylo možné. Bohužel nezabralo nic," posteskl si. Nemyslí si, že by dnešní debakl vrhl stín na celé jeho vystoupení v Melbourne. "Je jedno, jestli je to po pěti a půl hodinách, nebo po hodině a půl, prostě je to prohrané utkání jako každé jiné," poznamenal.

Start do nové sezony si především díky triumfu v Brisbane pochvaloval. "I když jsem prohrál, tak si na začátek sezony nemůžu stěžovat, určitě na tom budu stavět dál. Mám v zádech vyhraný turnaj, hrál jsem měsíc v Austrálii výborný tenis. Vím, že mohu hrát s těmi nejlepšími, že jsem schopen vyhrávat turnaje. To je pro mě to nejdůležitější, co si odsud odvezu," dodal.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...