Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek nezaváhal. Teď ho čeká Djokovič

Sport

  15:40aktualizováno  17:36
LONDÝN - Popáté v kariéře si tenista Radek Štěpánek zahraje v třetím kole Wimbledonu. Český hráč dnes v dohrávce zápasu 2. kola porazil Benjamina Beckera z Německa 6:2, 7:6 a 6:3 a v pátek nastoupí proti obhájci titulu a světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska.

Český tenista Radek Štěpánek foto: Reuters

Uspěla i Klára Zakopalová, která sice s Olgou Govorcovovou prohrála první set 2:6, ale pak Bělorusku porazila 6:1 a 6:2. O postup do osmifinále bude hrát Francekou Schiavoneovou z Itálie, která porazila Kristýnu Plíškovou dvakrát 6:4.

Hrát dnes bude ještě loňská vítězka Petra Kvitová, která se proti domácí Eleně Baltachaové představí na dvorci číslo 1. Lukáš Rosol vyzve na centrkurtu Španěla Rafaela Nadala.

Třiatřicetiletý Štěpánek rozehrál zápas se 124. hráčem světa Beckerem ve středu večer, ale za stavu 6:2 a 5:6 rozhodčí duel kvůli tmě přerušil. V dohrávce zvládl Štěpánek tie-break druhého setu a také ve třetím uplatnil své zkušenosti.

"Přerušení je vždycky nebezpečné v tom, že se to může zvrtnout. Někdo se přes noc víc uvolní, ale já jsem byl lepší od začátku do konce," řekl Štěpánek. "Vnitřně jsem věděl, že jsem lepší. Wimbledon pro mě znamená jako turnaj nejvíc a jsem rád, že mám za sebou dvě vyhraná kola a teď mám před sebou výzvu," řekl.

Zakopalová se necítila ideálně

Tou výzvou je suverén posledních dvou sezon Djokovič. Štěpánek s ním hrál už sedmkrát a zvítězit dokázal pouze před šesti lety v Rotterdamu. Naposledy s favorizovaným Srbem prohrál loni v Cincinnati.

Zakopalová hrála s Govorcovovou na stejném dvorci, kde o den dříve vyřadila Slovenku Dominiku Cibulkovou. Tentokrát špatně začala a rychle prohrála první set. "Necítila jsem se dobře, špatně jsem podávala i běhala a ona hrála riskantně. Byla jsem mimo rytmus a převálcovala mě dost rychle," řekla Zakopalová.

Po prvním setu se rozhodla udělat taktickou pauzu a odběhla na toaletu. "Zkoušejí to všichni, tak jsem se nestyděla," uvedla. Na záchodě si rovnala myšlenky. "Zavřela jsem se, potichu si nadávala a začala si sama pro sebe vyprávět. Že to musím změnit, že to takhle nejde, že to zkusím od prvního míče a podařilo se to," komentovala obrat. Ve zbytku utkání soupeřce povolila jen tři hry.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...