Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek se rozloučil dojemným vzkazem. Po 35 letech ten malý kluk končí kariéru

Sport

  11:45
PRAHA - Úterní nečekaný konec kariéry ohlásil Radek Štěpánek bez větších emocí. O to dojemnější však byl vzkaz, který poslal svým fanouškům na Facebooku.

Radek Štěpánek si pinkal s míčkem už ve třech letech. foto: Facebook/Radek Štěpánek

Štěpánek: Všichni na mě koukali jako na blázna, když jsem říkal, že vyhrajeme Davis Cup

K fotce, na které jako tříletý kluk zasahuje míček raketou, připsal osmatřicetiiletý český tenista svůj životní příběh.

„Po 35 letech prišla chvíle, kdy tenhle malý kluk končí svoji profesionální kariéru. Tehdy se mu začaly v hlavě rodit velké sny, dnes skončil s pocitem hrdosti, ze si je všechny splnil,“ napsal na úvod. 

Tenisový šoumen, který velkou měrou přispěl ke dvěma daviscupovým triumfům a dvěma grandslamovým titulům ve čtyřhře, nezapomněl poděkovat svým nejbližším. 

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych
Radek Štěpánek v rozhovoru s Tomášem Berdychem

„Byla to nádherná životní etapa, plná výher, proher, radosti, starosti, bolesti a hlavně nádherných emocí. Za to, že jsem tohle mohl prožít, chci poděkovat své rodině, která mi dala šanci, podporu a bezmeznou lásku,“ uvedl Štěpánek.

„Díky tomu jsem mohl v živote dělat to, co sem od prvního momentu, kdy jsem vstoupil na kurt, miloval. Je spousta lidí, kteří mi na téhle jízdě tenisovým rychlíkem pomáhali, a já jim za to od srdce děkuji.“ 

„Bylo mi ctí nastupovat se lvíčkem na prsou, rvát se za náš národ a s obrovskou pokorou zažít ty nejkrásnější emoce, díky vám nejlepším fanouškům. Patří vám mé obrovské díky. Radek,“ zakončil Štěpánek.

Nebyl však sám, koho jeho rozlučka dojala. Děkovný vzkaz svému dlouholetému daviscupovému parťákovi poslal spolutvůrce dvou zisků salátové mísy Tomáš Berdych.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...