Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek si v Tokiu zahraje o titul ve čtyřhře

US Open

  12:16
TOKIO - Tenista Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem budou hrát na turnaji v Tokiu o titul. Dvojice, která je v japonské metropoli nasazena jako číslo jedna, v semifinále porazila česko-italský pár František Čermák, Daniele Bracciali 6:3, 6:1 za 65 minut.

Radek Štěpánek (vlevo) a Leander Paes foto: ČTK

Vítězové letošního Australian Open neměli za celý zápas vážnější problém a ani jednou nemuseli čelit brejkbolu. Soupeřům naopak Štěpánek s Paesem sebrali podání čtyřikrát a v neděli si zahrají o třetí společný titul v sezoně s Alexanderem Peyou a Brunem Soaresem. Rakousko-brazilská dvojice vyřadila Tomáše Berdycha se Srbem Nenadem Zimonjičem dvakrát 6:4.

Nejvýše nasazený Brit Andy Murray prohrál v semifinále dvouhry s kanadským tenistou Milosem Raonicem a loňský titul neobhájí. Vítěz US Open a třetí hráč pořadí ATP měl sice v utkání proti světové patnáctce dva mečboly, ale nakonec Raonicovi podlehl 3:6, 7:6 a 6:7.

Jednadvacetiletý rodák z bývalé Jugoslávie Raonic bude hrát o třetí titul v této sezoně a čtvrtý v kariéře s domácím Keiem Nišikorim. Čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha zvítězil nad Kypřanem Marcosem Baghdatisem hladce dvakrát 6:2 za pouhých 61 minut. Nišikori má šanci vyhrát svůj druhý turnaj ATP po triumfu v Delray Beach v roce 2008.

Murray vedl v duelu s Raonicem ve třetím setu už 4:1, v sedmém gamu mu však Kanaďan vzal rovněž podání a v tie-breaku dotáhl zápas po dvou hodinách a 46 minutách k výhře. Po neproměněných mečbolech ve dvanácté hře při Raonicově servisu frustrovaný Murray vztekle křičel a mlátil raketou.

Olympijský šampion z Londýna prohrál s Kanaďanem podruhé ve třetím vzájemném duelu.

Autor: