Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek si zahraje znovu o titul v San Jose

Sport

  10:32
SAN JOSE - Český tenista Radek Štěpánek bude stejně jako v loňském roce bojovat o turnajový titul v San Jose. V sobotním semifinále zdolal nasazenou jedničku a obhájce Andyho Roddicka po setech 3:6, 7:6 a 6:4. Jeho finálovým soupeřem bude další Američan Mardy Fish.

Spokojený Radek Štěpánek slaví postup do 3. kola Australian Open. foto: ČTK

Český tenista Radek Štěpánek bude stejně jako v loňském roce bojovat o turnajový titul v San Jose. V sobotním semifinále zdolal nasazenou jedničku a obhájce Andyho Roddicka po setech 3:6, 7:6 a 6:4. Jeho finálovým soupeřem bude další Američan Mardy Fish.

Štěpánek si navíc zahraje po boku Tommyho Haase i o titul ve čtyřhře.

Třicetiletý rodák z Karviné dosud s bývalou světovou jedničkou Roddickem prohrál všechna čtyři předchozí utkání a podle stejného scénáře se vyvíjelo i to sobotní. V prvním setu nasázel Američan deset es a vyhrál 6:3. Poté se ale karta začala obracet, když Štěpánek zpřesnil hru a nepustil soupeře do žádné šance při vlastním servisu. "Snažil jsem se hlavně změnit rytmus," uvedl český daviscupový reprezentant. Vyrovnanou sadu pak pro sebe rozhodl v tie-breaku.

V rozhodujícím setu sice Štěpánkovi nevycházel první servis, dokázal ale odvrátit všech šest brejkbolů a jediným získaným servisem soupeře oplatil Roddickovi loňskou porážku z finále tohoto turnaje.

S finálovým soupeřem Fishem má navíc pozitivní bilanci, v obou předchozích duelech ho porazil bez ztráty setu. V případě druhého letošního turnajového vítězství si na své konto připíše Štěpánek 93.900 dolarů.

Fish měl ve svém semifinále proti Jamesi Blakeovi usnadněnou úlohu, neboť měl třetí nasazený hráč velké problémy s kotníkem a nechal se několikrát ošetřovat. Na řadu servisů Fishe prakticky nereagoval a při dobíhání míčů značně trpěl. Nakonec prohrál hladce 3:6 a 2:6. "Netušil jsem, že je na tom jeho kotník tak špatně. Snažil jsem se hlavně zapomenout na to, že hraju proti jednomu z nejlepších přátel," reagoval po utkání Fish.

"To je zřejmě poprvé v kariéře, kdy jsem rád, že mě někdo vyřadil. Já bych hrát nemohl a on si to zaslouží," dodal Blake, jenž už poté nenastoupil do semifinále čtyřhry a poslal bez boje do finále Štěpánka s Haasem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!