Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek v Torontu vyřadil medailistu z OH Del Potra

Sport

  19:22aktualizováno  9. srpna 0:45
TORONTO - Český tenista Radek Štěpánek vyřadil ve druhém kole turnaje v Torontu bronzového olympijského medailistu Argentince Juana Martína del Potra. Šestého nasazeného hráče turnaje zdolal po výsledku 6:4, 7:6. Vstup do turnaje ve druhém kole se podařil i Tomáši Berdychovi, který otočil zápas s Francouzem Julienem Benneteauem.

Český tenista Radek Štěpánek na světovou jedničku nestačil foto: ČTK

Třiatřicetiletý Štěpánek zvládl v utkání proti svému turnajovému spoluhráči ze čtyřhry všechny klíčové okamžiky. Když neudržel podání, po kterém by se v úvodním setu dostal už do vedení 5:3, ziskem dalších dvou gamů rychle rozhodl.

Ve druhé sadě pak dokázal srovnat nepříznivý stav 2:4 a lépe zvládl i tie-break. Argentince, s kterým má po dnešku příznivou bilanci 3:1 na zápasy, porazil za 111 minut a v příštím kole ho čeká Němec Tommy Haas.

Berdych se střetne s Gasquetem

Berdych s Bennetauem výborně servírovali, a proto musel první set rozhodnout až tie-break, ve kterém česká jednička podlehla 10:12. V dalších sadách se ale šestadvacetileté světové sedmičce vždy podařilo vybojovat jeden brejk a zvítězit dvakrát 6:4.

Ve třetím kole se Berdych utká s dalším Francouzem Richardem Gasquetem, s nímž má nepříznivou bilanci 2:3 na zápasy.

Svůj první duel po zisku zlaté olympijské medaile ve dvouhře jen s obtížemi dohrál Brit Andy Murray. Po nešťastném došlápnutí musel za stavu 6:1, 3:2 zavolat kvůli problémům s kolenem lékaře. Ve zbytku duelu pokulhával, ale přesto dokázal Itala Flavia Cipollu porazit 6:3.

Autoři: ,