Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Štěpánkovo zranění není vážné, vrcholy roku by měl stihnout

Sport

  20:29
PAŘÍŽ - Zranění kolena tenisty Radka Štěpánka, kvůli kterému se v úterý odhlásil z turnaje v Paříži, není vážné. Český hráč má přetížený úpon čtyřhlavého stehenního svalu pravé nohy a měl by stihnout příští týden v Londýně Turnaj mistrů ve čtyřhře a o týden později i finále Davisova poháru proti Španělsku v Praze.

Český tenista radek Štěpánek foto: Reuters

Štěpánek podstoupil vyšetření u profesora Pavla Koláře. "Má přetížen úpon čtyřhlavého stehenního svalu. V medicíně nikdy stoprocentně nevíte, ale stav není natolik vážný, aby nemohl startovat. Jsem optimista," řekl Kolář České televizi.

Se Štěpánkem i s Kolářem mluvil o stavu své týmové dvojky daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil. "Na základě informací od nich očekávám, že Radek bude na finále v pořádku. Není důvod se znepokojovat a nemusím řešit náhradu," řekl Navrátil.

Na Turnaj mistrů ve čtyřhře se Štěpánek kvalifikoval společně s Indem Leanderem Paesem. Finále Davisova poháru proti Španělsku se uskuteční od 16. do 18. listopadu a Štěpánek je spolu s Tomášem Berdychem hlavní zbraní českého týmu.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč