130 let
NBA All Star Game (Kobe Bryant v akci).

NBA All Star Game (Kobe Bryant v akci). | foto: Reuters

Reportáž

Stevie Wonder na basketu. All Star Game byla především show

Sport
  •   12:30
LOS ANGELES - Že se All Star Game NBA víc podobá show než sportu, potvrdil i noční nedělní už 60. zápas hvězd. V přestřelce plné smečí do koše nakonec zvítězili hráči západní konference nad těmi z východní 148:143.

Ale výsledek asi bude to poslední, co si fanoušci z letošní přehlídky budou pamatovat... Slunce se konečně usmálo na Kalifornii, a tak kabáty i deštníky zůstaly doma. Už před halou Staples Center bylo zřejmé, že se nehraje obyčejný zápas.

Dámy tmavé pleti ve slavnostním, velké výstřihy, krátké sukně, těsné kožené kalhoty či přiléhavé šaty vždy doplněné o lodičky na superdlouhých jehlách. Samozřejmě vše z těch nejslavnějších butiků v Beverly Hills. Pánové se nenechali zahanbit a nasadili značkový, perfektně padnoucí oblek či sako nebo hiphopovou variantu se zlatým řetězem kolem krku, široké džíny a mikinu s kapucí.
NBA All Star Game (Rihanna při vystoupení).

Úvod obstaral s blonďatými tleskajícími teenagerkami pod pódiem Lenny Kravitz. Na stejném pódiu pak byli představeni jeden po druhém účastníci letošního zápasu hvězd. Diváci nezapomněli na rivalitu Lakers s Celtics, a tak si všichni čtyři hráči Bostonu při nástupu vyslechli hlasité bučení.

Paula Pierce a Kevina Garnetta pak bučení provázelo i během zápasu. Největší ovace si pochopitelně vysloužili domácí účastníci, nejsilnější pak hvězda celého víkendu Blake Griffin, vítěz předchozí smečovací soutěže. Aby slavnostní úvod vyšperkovali pořadatelé ještě víc, nechali přinést na kurt vlajky všech zúčastněných zemí – na počest Němce Nowitzkého, Španěla Gasola či Argentince Ginobliho.

Nestárnoucí Kobe Bryant

Od úvodu byl nejaktivnější Kobe Bryant, který běhal, střílel, bránil a záhy předvedl dvě smeče s otočkou o 180 stupňů.  "Hrál jsem doma, tudíž jsem chtěl ukázat, že ještě nepatřím do starého železa," pravil pak dvaatřicetiletý Bryant. Brzy se přidávali další, na straně Západu nejvíc Kevin Durant z Oklahomy, v týmu Východu zase LeBron James a newyorský Stoudemire – oba nastříleli shodně 29 bodů. Jen Bostonští se nemohli rozehrát a nakonec Pierce dosáhl pouze šesti bodů a Garnett čtyř.

Víkend z říše snů

Diváci se ale nejvíc těšili na novou smečovací atrakci Blakea Griffina. Dokonce ho po obrátce vyvolali na hřiště. Dvacetiletý chlapík bílé pleti skákal, nahrával a smečoval, jak mohl. "Skandování fanoušků bylo milé," povídal pak Griffin. "Celý víkend byl jako z říše snů. Už jen být ve stejném týmu s nejlepšími hráči světa byl obrovský zážitek."
NBA All Star Game (Rihanna se náramně bavila).

Fanoušci se nenudili ani při oddechových časech, bavily je roztleskávačky obou místních týmů nebo speciální kouzelnická čísla. A poločas vyplnil koncert slavné zpěvačky Rihanny, přičemž kamery postupně představovaly celebrity v hledišti. Kromě tradičního Nicholsona se přišly bavit basketem hvězdy černošské hudby Puff Daddy, Snoop Dogg, Beyoncé či Stevie Wonder, filmař Spike Lee nebo herec Forest Whitteker. V hledišti byste potkali i Dustina Hoffmana či řadu slavných legend NBA.

Rekord se otřásal v základech

Největších ovací se ale dočkal Bryant. Nastřílel 37 bodů, čímž zaostal jen o pět bodů za historickým rekordem Wilta Chamberlaina, doskočil 14 míčů a byl vyhlášen hráčem zápasu. "Nevadí mi, když mladí mají pozornost médií a fanoušků, Griffinovi to ze srdce přeju. Já už to zažil. Ti mladíci do mne ale vlévají novou energii – proto jsem rád, že jsem mohl fanouškům předvést povedený výkon," shrnul Bryant.

Autor: