Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Strachová: Nikdy se nevymlouvám, ale teď musím. Body odfoukl vítr

Sport

  16:31
LEVI (Finsko) - Svítilo slunce a obloha byla jasná, což nebývá v Levi vždy pravidlem. Zato většinu světových lyžařek při slalomu Světového poháru tentokrát pozlobil vítr. A nejvíc asi Šárku Strachovou, která kvůli němu přišla o šanci bodovat. Uragán odfoukl českou závodnici mimo elitní třicítku. "Já se nikdy nevymlouvám, ale dneska musím," vzkázala Strachová od polárního kruhu. "Foukalo mi hodně silně proti."

Česká slalomářka Šárka Záhrobská foto: ČTK

Takže první komentář nebude plný nadšení, že?
Je to velké zklamání, závod byl hodně nefér, protože v horní části byl brutální protivítr. Každému foukalo trochu jinak. U mě to bylo vidět na prvním mezičase a pak hned na tom druhém. Oba byly skoro na rovině.

A proto výsledky vypadají tak nezvykle.
Bylo to hodně zvláštní. Závodníci, kteří by normálně na tu třicítku těžko měli, tak jsou teď kolem desátého místa.

Třeba Němka Wallnerová, startovní číslo 63, byla po prvním kole třetí.
Nepamatuju se, že by to tak někdy bylo. Vítr může hrát roli v rychlých disciplínách, ale ve slalomu se to nestává. Pak bylo vidět, že vítr skoro ustal a Němka, která určitě jela dobře a možná by i na druhé kolo měla, najednou tak vysoko. A takových závodnic bylo víc. A zase takové, co by bez problému byly do desítky nebo patnáctky, jako jsem já, nebo Bernadette Schildová, přijely na druhý mezičas se skoro dvouvteřinou ztrátou.

Ale to je příroda.
Vím. Zklamaná být můžu, ale je to outdoorový sport a tak to dneska bylo.

A něco pozitivního na závodě jste našla?
Tým funguje skvěle, lyže taky, ty máme vytestované. S Rakušankami, Němkami jsem s nimi jezdila nastejno. Samozřejmě se vždycky snažím najít něco pozitivního, ale zatím spíš vidím ty negativní věci.

Co bude váš další program?
Jedeme do Ameriky, kam se hodně těším, ve Vailu se vždycky výborně trénuje. V neděli se přesouváme přes Helsinky a New York do Denveru, tam budeme následující týden trénovat. Slalom půjde trošku stranou, budeme se soustředit hlavně na obří slalom a rychlostní disciplíny, pak následuje závod v Beaver Creeku a pak letíme do Kanady. Před dalším slalomem nás čeká celkem dlouhá pauza, až skoro za měsíc se pojede v Courchevelu, takže věřím, že do té doby si několikrát zlepším náladu a na Levi rychle zapomenu.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...