Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Strachová zajela nejlépe v sezoně, Shiffrinová má glóbus za slalom

Sport

  14:37
AARE - Česká lyžařka Šárka Strachová obsadila ve slalomu v Aare šesté místo a zaznamenala nejlepší výsledek ve Světovém poháru v sezoně. Olympijská vítězka ze Soči Američanka Mikaela Shiffrinová potvrdila roli nejlepší současné slalomářky a zajistila si malý křišťálový globus za celkový triumf v hodnocení disciplíny.

Šárka Strachová. foto: Reuters

Strachová předvedla v odpoledním druhém kole dobrý výkon a zlepšit 14. příčku z prvního kola jí navíc pomohlo počasí i ztráty soupeřek. V hustém sněžení vyjely z trati například Norka Nina Lösethová, Rakušanka Marlies Schildová a Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová.

Roli hlavní favoritky naopak potvrdila Shiffrinová a zajistila si obhajobu triumfu v hodnocení slalomářek už jeden závod před koncem. Před Fridou Hansdotterovou má totiž se ziskem 538 bodů před posledním závodem nedostižný náskok 130 bodů, protože Švédka neuhájila druhou příčku z 1. kola, díky které by ztrácela přesně sto bodů, a dnes skončila čtvrtá.

Na stupně vítězů se dnes za Shiffrinovou dostaly další reprezentantky Švédska Maria Pietiläová-Holmnerová a Anna Swennová-Larssonová.

Autoři: ,