Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Straka prodloužil v Rangers

Sport

  19:54
NEW YORK - Hokejový útočník Martin Straka ukončil spekulace o možném konci kariéry a návratu do České republiky po této sezoně NHL a s New Yorkem Rangers prodloužil smlouvu o další rok.

Martin Straka se raduje z proměněného samostatného nájezdu. foto: ČTK

Vedení klubu podmínky kontraktu nezveřejnilo; podle obvykle dobře informovaného deníku New York Post by si měl čtyřiatřicetiletý hráč polepšit z nynějšího platu 3,1 milionu dolarů na 3,3 milionu.

Smlouvu Straka podepsal jen dva týdny poté, co se trenér Tom Renney nechal slyšet, že olympijský vítěz z Nagana splňuje jeho představy o ideálním hráči pro Rangers. "Je to přesně tak, a to v mnoha směrech. Každý večer odvádí skvělou práci, jakou bychom se chtěli pyšnit," ocenil českou hvězdu Renney.

Kouč si je dobře vědom i toho, že Straka může mít pozitivní vliv na mladší spoluhráče. "Je to upřímný a pokorný kluk. A umí za to opravdu vzít," uvedl Renney. Nyní se očekává, že generální manažer Glen Sather brzy zahájí alespoň formální rozhovory o prodloužení smluv dalších útočníků Brendana Shanahana a Michaela Nylandera.

Právě se Shanahanem se Straka dělí o vedení v týmové tabulce střelců, oba dali 24 branek. V kanadském bodování mužstva je s 55 body z 47 odehraných utkání druhý za Jaromírem Jágrem.

Za svou dosavadní kariéru v NHL absolvoval plzeňský rodák 859 utkání v základní části, v nichž si připsal 661 bodů za 238 branek a 423 asistencí. Ve vyřazovacích bojích přidal v 86 zápasech 50 bodů díky 21 gólům a 29 finálním přihrávkám. Stanleyův pohár se mu však doposud získat nepodařilo.
Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...