130 let

Hráč Anaheimu Joffrey Lupul | foto: ČTK

Střelecký koncert Lupula zdrtil Colorado

Sport
  •   8:35
NEW YORK - Hokejistům Colorada se vzdaluje sen o zisku Stanleyova poháru. V noci prohráli i třetí zápas semifinále Západní konference proti Anaheimu. Všechny čtyři branky Mocných kačerů vstřelil Joffrey Lupul.
Gólman Mighty Ducks Ilja Bryzgalov sice poprvé v sérii inkasoval, ale hosté vyhrál 4:3 v prodloužení. Za domácí si připsal asistenci Milan Hejduk. Lupul se stal prvním hokejistou historie, který v play off NHL dosáhl čtyř gólů v jednom utkání včetně toho rozhodujícího v prodloužení. Celkově už ve vyřazovací části skóroval sedmkrát.

"Dostal jsem pár vynikajících přihrávek a některé dokázal využít," komentoval svůj počin hrdina večera. Anaheim má výbornou příležitost ukončit sérii už ve čtvrtek. Naopak Colorado se pokusí připojit k hokejistům New Yorku Islanders (1975) a Toronta (1942), kteří jako jediní dokázali zvrátit nepříznivý vývoj 0:3 ve svůj prospěch.

"S tím si neděláme starosti. Hlavně musíme vyhrát další zápas. To je teď nejdůležitější," uvedl obránce Rob Blake, který si trefou v 54. minutě vynutil prodloužení.

Brankář Bryzgalov inkasoval gól z hole Dana Hinota v závěru první třetiny po úctyhodných 249 minutách a 15 sekundách. Nováček play off je v historické tabulce neprůstřelnosti ve Stanley Cupu na druhém místě. Před ním je pouze George Hainsworth, který v roce 1930 v brance Montrealu držel střelce v šachu 270 minut a osm sekund.

"Colorado dnes bylo důraznější. Hráči mi clonili ve výhledu. Mnohdy jsem puk vůbec neviděl," uvedl ruský brankář po třetím duelu, v němž si připsal 26 úspěšných zákroků.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK