130 let

Němec Ralph Schumann získal v rychlopalbě stříbrnou medaili. | foto: ČTK

Strnadovi selhaly v rychlopalbě náboje

Sport
  •   9:01
PEKING - Pistoláři Martin Podhráský a Martin Strnad nepostoupili na olympijských hrách do finále rychlopalby. O naděje se připravili už v páteční první části kvalifikace, po níž uzavírali výsledkovou listinu, dnešní zlepšení jim přineslo alespoň posun pořadím.

Strnad dnes předvedl nejlepší výkon ze všech, ale stačilo to jen na šestnácté místo nástřelem 562 bodů. Během páteční kvalifikaci ho totiž zradily náboje. Strnad měl první závadu v sérii, kterou ještě zvládl vyřešit. "Jedna je povolená podle pravidel," řekl Strnad.

Problém se ale později opakoval a Strnadovi nevyšly dvě poslední rány, čímž přišel až o dvacet bodů. Strnad měl na olympiádu připravenou speciální sérii nábojů, které až do pátku fungovaly bez problémů. "Vystřílel jsem jich snad tisíc. Zradily mě v nejméně vhodnou chvíli. Dneska jsem si už šel jen zastřílet," litoval.

Kdyby měl v pátek místo nul devítky nebo jednu osmičku, byl by ve finále. "Mrzí mě to. Navíc, když jsem si to nezavinil sám," dodal. "To jsem ještě nezažil," reagoval kouč Břetislav Putna.

Podhráský obsadil 14. místo součtem 565 bodů, kterým o 14 zaostal za šestou postupovou pozicí. Také ztratil šance už v pátek. "V sérii na čtyři sekundy jsem udělal při druhé ráně chybu a už se to nedalo dohonit," řekl. 

Autor: Lidovky.cz