Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Strýcová finále nezvládla, Erraniová jí nadělila kanára. Skončil i Berdych

Sport

  17:30aktualizováno  19:05
DUBAJ/PRAHA - Barbora Strýcová v Dubaji na druhý titul na okruhu WTA ve dvouhře nedosáhla. Ve finále lukrativního turnaje dotovaného částkou dva miliony dolarů utrpěla debakl od Sary Erraniové. Devětadvacetiletá fedcupová vítězka s Italkou prohrála za hodinu a šest minut 0:6, 2:6.

Barbora Strýcová nedostala od Erraniové žádnou šanci. foto: ČTK/AP

Nezastavitelná Strýcová je v Dubaji po výhře nad Garciaovou už ve finále

Strýcová, jež hrála finále poprvé od října 2014, vstoupila do zápasu katastrofálně. V úvodním gamu ztratila čistou hrou podání a ani dál se nedokázala vzpamatovat.

Česká tenistka kazila i snadné údery, netrefovala kurt a brzy prohrávala 0:5. Teprve v šesté hře se dostala k brejkbolu, ten ale nevyužila a kanáru neunikla.

Barbora Strýcová.
Barbora Strýcová.

Po prvním setu odešla Strýcová do šatny, ani pauza v soukromí ale změnu nepřinesla. Sadu opět zahájila ztrátou servisu a podání za velkého aplausu publika udržela až ve třetí hře. Obrat ale nenastartovala a další tři hry opět prohrála.

Druhý bod přidala v sedmém gamu, kdy při svém podání odvrátila první mečbol. V následující hře zažehnala ještě další tři, pátou příležitost ukončit zápas už ale Erraniová proměnila.

Šafářová po boji se zákeřnou nemocí: ‚Nic mě nebolí, jdu do boje’

Strýcová se při slavnostním vyhlášení snažila brát prohru s úsměvem. Omluvila se divákům, že finále bylo tak krátké.

„Tlačili jste mě pořádně, ale bohužel dneska nic nefungovalo,“ konstatovala Češka, jež svou jedinou trofej získala v kanadském Québec City v roce 2011. Ze čtyřhry má 17 titulů.

Erraniová, jež na Strýcovou nestačila v předchozích šesti vzájemných zápasech jen jednou, v Dubaji na druhý pokus uspěla. Zatímco před třemi lety tam ve finále prohrála s Petrou Kvitovou, dnes získala devátou singlovou trofej v kariéře.

Berdych nestačil na Kyrgiose

Tomáš Berdych skončil na halovém turnaji v Marseille v semifinále. Druhý nasazený dnes nestačil na Nicka Kyrgiose a s Australanem prohrál po setech 4:6 a 2:6 za sedmdesát minut.

Jednačtyřicátý hráč světa Kyrgios nedal světové osmičce Berdychovi šanci. Australan především skvěle podával. Český tenista se nedostal ani k jednomu brejkbolu a po soupeřovu prvním servisu získal za celý zápas jen dva fiftýny.

V úvodním setu přišel Berdych o podání jednou a ve druhém dvakrát. Jen těžko čelil tvrdým úderům dvacetiletého Kyrgiose a při mečbolu jen sklepl míč do sítě.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!