Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Strýcová na úvod tenisové soutěže družstev porazila Vondroušovou, utkání přihlížel Jágr s Eliášem

Sport

  14:48aktualizováno  19:49
Praha - Deštěm přerušovaný první díl třídenního souboje růžového týmu Petry Kvitové s černým výběrem Karolíny Plíškové je vyrovnaný 1:1 na zápasy. První bod charitativní Tipsport Elite Trophy získala pro tým Kvitové Barbora Strýcová výhrou 6:3, 7:5 nad Markétou Vondroušovou. Poté na antuce pražské Štvanice vyrovnala Kristýna Plíšková, která zdolala Kateřinu Siniakovou 7:5 a 6:3.

Barbora Strýcová a její forhendový útok. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Poprvé po uvolnění opatření proti koronaviru se tenis v Česku hraje za podpory platících fanoušků. „Tohle mám ráda. Díky, že jste přišli,“ řekla Strýcová na kurtu, u kterého zápas sledovali i hokejisté Jaromír Jágr a Patrik Eliáš.

Strýcová v utkání s Vondroušovou získala brejk na 2:1. „Brutus hraješ. Dobře se hejbeš, člověče,“ chválila Kvitová o pauze Strýcovou, která odvětila: „Zatím.“ Na druhé straně se snažila pomoct kapitánka Plíšková. „Zatlač do bekhendu. Ona taky něco zkazí. Pojď!“ povzbuzovala Vondroušovou, ale ta už první set nezachránila.

V druhé sadě Strýcová vedla 4:1, ale vzápětí prohrávala 4:5. „Zkus jít do druhýho servisu, šoupni to tam, a když to půjde, jdi na síť. Teď nemáš co ztratit. Dáš to!“ slyšela Strýcová od Kvitové a poprvé v kariéře Vondroušovou porazila.

Barbora Strýcová a její forhendový útok.
Vítězná radost Barbory Strýcové.

„Je to jiný, jak jsou holky na lavičce a každá mi říká něco jiného, tak je to uvolněný a přitom chci vyhrát. Je to fajn,“ řekla Strýcová v rozhovoru pro televizi O2.

Utkání Kristýny Plíškové se Siniakovou začalo kvůli bouřce se zpožděním a další přerušení nastalo v prvním setu za stavu 3:2. I v dohrávce Kristýna Plíšková lépe servírovala. „Žeň to a moc nepřemejšlej,“ říkala Karolína sestře. „Ségra, musím říct, co řekne, to platí. Tak jsme na ni párkrát dala,“ řekla Kristýna po výhře.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!