Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Strýcová si zahraje o první grandslamový titul, ve hře je i posun na vrchol deblového žebříčku

Sport

  12:25
LONDÝN - Česká tenistka Barbora Strýcová si dnes ve Wimbledonu poprvé v kariéře zahraje o grandslamový titul ve čtyřhře. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej nastoupí proti kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská, Sü I-fan a budou útočit na první společnou trofej na některém z elitních podniků. Dabrowská a Sü I-fan v semifinále porazily obhájkyně titulu Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou.

Barbora Strýcová v osmifinále Wimbledonu předvedla famózní obrat. foto: Reuters

Třiatřicetiletá Strýcová, která na londýnské trávě ve čtvrtek neúspěšně bojovala o finále ve dvouhře, může ve Wimbledonu ještě vylepšit své životní vystoupení. Pokud se Sie Šu-wej získají titul, stane se Strýcová poprvé v kariéře světovou jedničkou v deblovém žebříčku WTA.

Program na centrálním dvorci dnes v 15:00 SELČ zahájí finále ženské dvouhry mezi Američankou Serenou Williamsovou a Rumunkou Simonou Halepovou. Sedmatřicetiletá Williamsová, semifinálová přemožitelka Strýcové, má před sebou další pokus o vyrovnání rekordního počtu grandslamových vavřínů: 24. titulem by se dotáhla na Australanku Margaret Courtovou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!