Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Strýcová vyhrála v Madridu nad Šafářovou. Dál jde i Siniaková a Šarapovová

Sport

  20:00aktualizováno  21:56
MADRID - Den po prohraném finále v Praze podlehla Kristýna Plíšková na prestižním turnaji v Madridu obhájkyni titulu Simoně Halepové. Unavená česká tenistka prohrála s rumunskou favoritkou za necelou hodinu 1:6, 2:6. Český souboj kamarádek vyzněl pro Barboru Strýcovou, jež přehrála Lucii Šafářovou potřetí v řadě a znovu ve třech setech. Do druhého kola prošla i Kateřina Siniaková.

Barbora Strýcová vyhrála třísetovou bitvu nad Lucií Šafářovou. foto: youtube.comČTK

Kristýna Plíšková na titul na Prague Open nedosáhla. Podlehla Němce Barthelové

Plíšková se díky vydařenému týdnu na antuce ve Stromovce posune ve světovém žebříčku poprvé do elitní padesátky, na 46. místo. S nabytou sebedůvěrou hned zamířila do Madridu, ale proti světové trojce dnes neměla šanci.

Šafářová před pár dny odstoupila z domácího turnaje ve Stromovce kvůli nemoci a dnes v závěru už nestačila fyzicky čelit Strýcové. Ta zápas otočila ve výhru 5:7, 6:3 a 6:3.

Siniaková začala v Madridu suverénní výhrou 6:1, 6:0 nad Pauline Parmentierové z Francie a ve druhém kole ji čeká nasazená jednička Němka Angelique Kerberová.

Maria Šarapovová slaví postup na turnaji ve Stuttgartu.

Úspěšný vstup do turnaje prožila ruská hvězda Maria Šarapovová.

Při druhém startu po patnáctiměsíčním trestu za doping vyřadila semifinalistku Australian Open Chorvatku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou. Šampionka z madridské antuky z roku 2014 zvítězila 4:6, 6:4 a 6:0.

Poprvé od čtvrtfinále v roce 2013 vyhrála zápas v Madridu německá tenistka Angelique Kerberová. Nasazená jednička porazila 6:4 a 6:2 Maďarku Timeu Babosovou.

Šarapovová na lukrativním turnaji startuje díky divoké kartě od pořadatelů stejně jako před dvěma týdny ve Stuttgartu, kde se vrátila postupem do semifinále.

Kristýna Plíšková.
Lucie Šafářová na tiskovce před fedcupovým soubojem se Španělkami.

V prvním setu utkání se světovou dvacítkou Lučičovou-Baroniovou třikrát ztratila servis a o sadu přišla, ale pak srovnala krok a ve třetí sadě neztratila ani hru.

Ve druhém kole Šarapovová narazí na Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, se kterou v žádném z dosavadních čtyř vzájemných zápasů neprohrála.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!