Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Štybar suverénně ovládl závod Superprestige

Sport

  17:05
HAMME-ZOGGE - Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vyhrál třetí závod Superprestige v belgickém Hamme-Zogge a zaznamenal nejcennější vítězství v dosavadním průběhu sezony. Další český jezdec Radomír Šimůnek dnes skončil pátý.

Zdeněk Štybar. foto: ČTK

Štybar na rychlé trati dominoval, soupeřům ujel už v průběhu závodu a do cíle dorazil s velkým náskokem nikým neohrožován s rukama nad hlavou. Na nejvyšší stupeň vystoupil počtvrté v sezoně, kterou zahájil prvenstvím v úvodním závodu Českého poháru v rodném Stříbře, pak vyhrál dva menší cyklokrosy ve Švýcarsku a Belgii. Ve Světovém poháru či Superprestige mu dosud vítězství unikalo.

V Hamme-Zogge vyhrál před domácími závodníky Kevinem Pauwelsem a Svenem Nijsem a prvenství se dočkal po šesti závodech. "Jsem za to strašně rád, tenhle úspěch mi hodně zvedne sebevědomí. Pořád jsem teď jezdil druhý nebo třetí a nemohl jsem se dostat na úplný vrchol. Ale před závodem jsem se cítil skvěle a říkal jsem si, že by to mohlo vyjít," uvedl Štybar na svém webu.

"Bylo to na krev"

Zaútočil zhruba v polovině závodu a soupeřům se rychle vzdálil. "Bylo to ve chvíli, kdy byla skupina natažená a nikdo nechtěl jet. Všichni po sobě koukali. Vzal jsem za to a během chvíle jsem zadarmo dostal asi deset vteřin. Ale jel jsem pořád na krev, protože jsem se bál, abych to dotáhl až do cíle," líčil.

Až čtvrtý skončil vedoucí muž průběžného pořadí Niels Albert. Nijs se k němu přiblížil na rozdíl tří bodů, Štybar se posunul ze šestého místa na třetí a je o další dva body zpět.

Autoři: ,