Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Světový rekordman Šebrle nebude na ME obhajovat zlato

Sport

  16:28
PRAHA - Desetibojař Roman Šebrle nebude startovat na mistrovství Evropy v Barceloně. Světový rekordman má další zdravotní problémy, rozhodl se proto nežádat český svaz o udělení divoké karty. Účastnický limit Šebrle nesplnil, protože nedokončil žádný ze svých dvou letošních startů v desetiboji.

Zklamaný Roman Šebrle foto: FOTO ČTK/AP

Šebrleho v této sezoně provázejí zdravotní problémy, které mu neumožnily dokončit závod v Götzisu, ani naposledy na Kladně, kde jen vyklusal úvodní stovku. Stehenní sval se mu podařilo vyléčit, ale v minulém týdnu si přivodil další svalové zranění, kvůli kterému nebude startovat ani na víkendovém domácím šampionátu v Třinci.

Tam měl přitom dokázat, že je zdravý a připravený podat kvalitní vícebojařský výkon, aby mohl počítat s udělením divoké karty, jak po závodě v Kladně avizoval šéftrenér svazu a bývalý Šebrleho parťák Tomáš Dvořák. "Mrzí mě to, ale tělu se rozkázat nedá. Je to škoda, protože v trénincích se mi dařilo a i trenér byl až překvapený mojí formou," uvedl Šebrle v prohlášení.

Na ME už startoval třikrát a dva předchozí šampionáty vyhrál. "Šance na medaili podle mě rozhodně byla. Teď už ale myslím na další sezonu, kariéra určitě nekončí," vzkázal pětatřicetiletý Šebrle. Šebrle každopádně v Barceloně na přelomu července a srpna nebude chybět, protože se chystá kandidovat do komise sportovců evropské federace EAA.

Má v tom podporu domácího svazu. "Myslím, že mám co nabídnout na základě dlouhodobých zkušeností ze závodů. Tento typ práce mě do budoucna zajímá," uvedl Šebrle.

Autor: