130 let

Elina Svitolina slaví postup do semifinále Turnaje mistryň. | foto: Reuters

Svitolinová si poradila s Halepovou a zajistila si postup do semifinále Turnaje mistryň

Sport
  •   13:51
Šen-čen - Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová porazila na Turnaji mistryň v Šen-čenu po Karolíně Plíškové i Rumunku Simonu Halepovou a po výhře 7:5, 6:3 si zajistila postup do semifinále. Nasazená osmička Svitolinová díky agresivní hře zatím neztratila ani set a má šanci na obhajobu i zisk prvního letošního titulu.

SLEDUJEME ŽIVĚ: K. Plíšková - B. Andreescu. Češka narazí ve druhém utkání na vítězku US Open

V prvním setu vedla Ukrajinka 3:0, ale Halepová vyrovnala na 3:3. Rozhodl 12. game, v němž wimbledonská vítězka neuhrála při vlastním podání ani fiftýn.

V druhé sadě jako první zaváhala Svitolinová, ale hned vzápětí získala ztracený brejk zpět a servis nezvykle často chybující Halepové prolomila další čistou hrou i za stavu 4:3. Následně odvrátila dva brejkboly a po hodině a 40 minutách proměnila první mečbol.

V druhém dnešním utkání čeká Karolínu Plíškovou duel s vítězkou US Open Biancou Andreescuovou, která stejně jako česká tenistka úvodní zápas v Číně prohrála. Pokud by světová dvojka Plíšková znovu nezískala ani set, přijde o naději na postup do semifinále. To si zahrála v předchozích dvou ročnících.

Elina Svitolina slaví postup do semifinále Turnaje mistryň.
Petra Kvitová a Belinda Bencicová ve vzájemném objetí po druhém kole Turnaje...
Autor: ČTK