Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Talentovaná snowboardistka Pančochová se stala vicemistryní světa

Sport

  15:40aktualizováno  17:08
LA MOLINA - DOPLNĚNY OHLASY Snowboardistka Šárka Pančochová se stala vicemistryní světa v disciplíně slopestyle. Ve španělské La Molině dnes dvacetiletá česká naděje nestačila při premiéře této soutěže na světovém šampionátu jen na Finku Enni Rukajärviovou, která jako jediná byla lepší už v kvalifikaci.

Snowboardistka Šárka Pančochová odjela z olympiády bez medaile. foto: ČTK

Stříbro Pančochové je nejlepším českým výsledkem v historii mistrovství světa. O tři místa vylepšila pátou příčku Evy Samkové z úterního snowboardcrossu.

Mistrovství světa ve snowboardingu v La Molině (Španělsko)

Paralelní slalom:
Muži: 1. Karl (Rak.), 2. S. Schoch (Švýc.), 3. Marguč (Slovin.), ...v kvalifikaci 23. Šindelář (ČR).

Ženy: 1. Engeliová (Nor.), 2. Sauerbreijová (Niz.), 3. Rieglerová, ...v kvalifikaci 40. Ledecká, 43. Šindelářová, 44. Elsterová (všechny ČR).

Slopestyle:
Muži: 1. Smits (Belg.), 2. Mattsson (Švéd.), 3. Paumola (Fin.), ...11. Nečas, 37. Horák (oba ČR).

Ženy: 1. Rukajärviová (Fin.), 2. Pančochová (ČR), 3. Gotliebová (N. Zél.).

"Mám velkou radost, jsem nadšená, protože mistrovství světa je velký a hodně sledovaný závod. Lidi to berou a doufám, že snowboarding se díky tomu dostane do jejich většího povědomí," přála si Pančochová. To už měla na krku medaili v podobě stříbrné sněhové vločky na krku. "Je pěkná," řekla snowboardistka.

Pančochová se dostala na stříbrnou pozici hned po první finálové jízdě, za kterou od rozhodčích dostala 23,2 bodu. Před druhou jízdou, v které stejně jako ostatní absolvovala tři skoky, dvakrát jízdu po zábradlí a skok v U-rampě, už věděla, že horší než druhá neskončí. Ještě se zlepšila na 25,2 bodu a za zlatem zaostala o tři body.

Pančochová přijela do La Moliny s vizitkou druhé ženy z nedávného prestižního závodu ve slopestylu v Davosu a ve španělském středisku potvrdila, že tuhle disciplínu umí. Je možné, že slopestyle se stane jednou z disciplín olympijských her v Soči 2014.

Pančochová přidala do své sbírky další velký úspěch. V Big Airu je juniorskou mistryní světa a loni v Kreischbergu vyhrála U-rampu Světového poháru. Šampiony v paralelním slalomu se stali Rakušan Benjamin Karl, který na MS ovládl i obří paralelní slalom, a Norka Hilde-Katrine Engeliová.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...