Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kvitová nezvládla roli favoritky. Tenistky hrají po prvním dnu s Rumunskem 1:1

B. J. King Cup

  14:40aktualizováno  17:09
KLUŽ/PRAHA - České tenistky hrají po úvodním dnu čtvrtfinále Fed Cupu v Rumunsku nerozhodně 1:1. O první překvapivý bod pro obhájkyně titulu se postarala česká dvojka Karolína Plíšková, která po více než dvouapůlhodinové bitvě udolala světovou trojku Simonu Halepovou po setech 6:7, 6:4 a 6:2. Naopak česká jednička Petra Kvitová stejně nečekaně podlehla rumunské dvojce Monice Niculescuové 3:6 a 4:6.

Petra Kvitová na rumunskou dvojku nestačila herně ani psychicky. foto: ČTK

‚Chlupaté‘ české tenistky trénovaly v Rumunsku. Pála nasadil na domácí zvěda

Světová třináctka Plíšková vedle tradičně silného servisu a forhendu, prokázala velkou trpělivost a dokázala hrát s Halepovou velmi dlouhé výměny. A díky tomu ji dokázala ve čtvrtém vzájemném zápase poprvé porazit.

„První set byl těsný, ale jsem ráda, že jsem se nezlomila, byla jsem důraznější a nakonec to vyšlo,“ řekla Plíšková hned po zápase České televizi.

„Celý zápas byl strašně těžký, psychicky náročný, hrály jsme skoro tři hodiny, i kvůli divákům jsem proto ráda, že to dneska vyšlo,“ dodala.

Kvitová udělala neskutečných 46 chyb

To Kvitová se po celý zápas nedokázala dostat proti neustále čopující Niculescuové do hry, udělala celkem neskutečných 46 nevynucených chyb oproti soupeřčiným dvanácti.

Navíc na kurtu vypadala velmi utrápeně, kazila jednoduché smeče a nedařilo se jí ani na síti při volejích. Po dvou hodinách přetahované tak odešla z kurtu jako poražená.

Nedělní program by měl začít opět ve 12 hodin zápasem obou jedniček mezi Halepovou a Kvitovou, je však možné, že kapitán Petr Pála sáhne místo Kvitové pro někoho z dvojice Strýcová, Allertová.

Rumunsko - ČR 1:1 po prvním dnu

Halepová - Karolína Plíšková 7:6 (7:4), 4:6, 2:6

Niculescuová - Kvitová 6:3, 6:4

Autor: