Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tenisový turnaj na Štvanici láká na hvězdy. Představí se Plíšková a Vondroušová

Karolína Plíšková na Australian Open. foto: Reuters

Praha - Česká tenisová sezona nabírá obrátky. Po úvodním turnaji na Spartě, který ovládla Petra Kvitová, bude tento týden hostit další exhibiční akci pražská Štvanice. Na antuce se v LiveScore Cupu 2020 od středy do soboty potká šestice hráček v čele se světovou trojkou Karolínou Plíškovu a loňskou finalistou grandslamového Roland Garros Markétou Vondroušovou.
  17:54

Netradiční US Open. Federera s Nadalem by do New Yorku mohly svézt charterové lety

V prvních zápasech po koronavirové pauze se Plíšková střetne ve skupině s Barborou Strýcovou (31. v žebříčku WTA) a Kateřinou Siniakovou (54.). Vondroušová (18.) bude hrát o finále s Karolínou Muchovou (26.) a Kristýnou Plíškovou (69.).

Ve skupině se hráčky utkají každá s každou a vítězka postoupí do finále, které se uskuteční na malém štvanickém centrkurtu v sobotu od 17:00.

Tenistka Karolína Plíškována tiskové konferenci k tenisovému turnaji LiveScore...
Tenistka Karolína Plíškována tiskové konferenci k tenisovému turnaji LiveScore...

Osmadvacetiletá Plíšková hrála naposledy turnaj WTA koncem února v Dauhá. Od března je sezona kvůli opatřením proto nemoci covid-19 přerušena. „Už je to dlouhý. Ani nevím, co a jak trénovat a už se moc těším, že si zase zahraju. A navíc to je na antuce v období, kdy se každoročně koná French Open,“ řekla Plíšková.

Na světových turnajích české vzájemné zápasy příliš rády nemají. „Nyní je ale situace jiná,“ upozornila Plíšková, že světové turnaje začnou nejdříve v srpnu. „Díky bohu, že je nás Česku tolik skvělých hráček a můžeme spolu hrát.“

Turnaj pořádá Nadační fond Sport2Life společně se Saran Media Group a PR Stars pod záštitou Českého tenisového svazu. Stejně jako na Spartě bude areál uzavřen pro fanoušky, ale zápasy budou k vidění živě na sportovní televizi O2 i ve světě.

Před týdnem se hrál na Spartě ve Stromovce turnaj O pohár prezidenta ČTS, v jehož finále Kvitová zdolala Muchovou. V akci byly i Strýcová a Kristýna Plíšková. „Jsem nadšený. Co lepšího může být, než hrát fiftýny? Proti sobě ty akce nejdou, každá má v této době pro český tenis velký přínos,“ řekl šéf tenisového svazu Ivo Kaderka.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...