130 let
Tenista Lukáš Dlouhý

Tenista Lukáš Dlouhý | foto: AFP

Tenista Dlouhý slaví triumf na US Open s Paesem ve čtyřhře

Sport
NEW YORK - Tenista Lukáš Dlouhý vyhrál čtyřhru na grandslamovém US Open. Český tenista dnes s Indem Leanderem Paesem na kurtu Louise Armstronga porazili Inda Maheše Bhúpathího a Marka Knowlese z Baham 3:6, 6:3 a 6:2 za 123 minut. Dlouhý získal titul v New Yorku až na třetí pokus, loni i předloni finále prohrál. Letos už s Paesem zvítězili i na antukovém Roland Garros.

Šestadvacetiletý Dlouhý se stal pátým českým tenistou, který triumfoval v deblu na US Open. Jako první to dokázal v roce 1984 Tomáš Šmíd (s Australanem Johnem Fitzgeraldem), naposledy před třemi lety zvítězil Martin Damm a jeho partnerem byl právě Paes.

Dlouhý s Paesem hráli finále US Open už loni, ale prohráli s tenisovými dvojčaty Mikem a Bobem Bryanovými. Ty letos vyřadili v semifinále. O rok dříve (2007) bojoval Dlouhý o titul s Pavlem Víznerem a prohráli se Simonem Aspelinem a Julianem Knowlem.

Ani letošní finále se nejdříve pro Dlouhého nevyvíjelo moc dobře. Po prohrané první sadě ztráceli s Paesem ve druhém setu 0:2, ale dokázali vývoj otočit a ve třetí sadě už na kurtu dominovali.

Dlouhého nyní čeká rychlý přesun z New Yorku do Poreče, kde se připojí k českému týmu a bude součástí týmu, který bude proti Chorvatsku bojovat o postup do finále Davisova poháru.

Autor: ČTK