Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tenista Korda napodobuje v Paříži slavného otce, v osmifinále vyzve svého oblíbence Nadala

Sebastian Korda na French Open. foto: Twitter.com/ Rolland Garros

Paříž - Americký tenista Sebastian Korda napodobuje na Roland Garros svého otce. Stejně jako někdejší druhý hráč světa Petr Korda vyhrál v Paříži první zápas v hlavní soutěži na grandslamu a nyní už je v osmifinále. V tom si zahraje s antukovým králem Rafaelem Nadalem ze Španělska.
  22:02

„Hodně jsem si přál, aby postoupil (Nadal). Je mým velkým idolem. Je jedním z důvodů, proč hraju tenis. Je úžasný bojovník,“ řekl Korda novinářům.

V dnešním třetím kole Korda přešel ve třech setech přes Španěla Pedra Martíneze, v čemž mu nezabránila ani dlouhá dešťová pauza. Korda, nyní 213. hráč dvouhry ATP, se stal prvním kvalifikantem ve 4. kole v Paříži po devíti letech.

Do hlavní soutěže se dvacetiletý Korda probojoval z kvalifikace. V 1. kole si poradil s italským veteránem Andreasem Seppim a ve druhém s bývalou světovou osmičku Johnem Isnerem z USA. „Jsem v sedmém nebi,“ zářil pak Korda.

Sebastian Korda na French Open.
Sebastian Korda na US Open 2017.

V hlavní soutěži na grandslamu je teprve podruhé. Premiéru si odbyl díky divoké kartě nedávno na US Open, kde prohrál s Kanaďanem Denisem Shapovalovem. „To mi pomohlo. Zápasy s nejlepšími dodávají sebevědomí,“ řekl Korda v Paříži.

Prosadit se na tenisové nebe pomáhá mladému Kordovi nejen americká asociace, ale i české zkušenosti. Jako jeho otce ho kondičně připravuje Marek Všetíček, a to od prosince. Rady dostává i od Radka Štěpánka, kterému říká brácho.

Korda postupem do třetího kola vyhrál nad realizačním týmem sázku. Všetíček, Štěpánek i tenisový kouč musejí přeplavat v Praze Vltavu. „Vsadili jsme se při večeři v Praze. Bude to zajímavé, už se nemůžu dočkat,“ smál se Korda.

Korda junior má tenisové geny v krvi. Jeho otec Petr Korda vyhrál Australian Open v roce 1998 a na Roland Garros si zahrál o šest let dříve finále. Výbornou tenistkou byla i jeho matka Regina, rozená Rajchrtová (26. WTA). „Oba moji rodiče jsou skvělí a mají obrovskou radost. Jsem jim vděčný,“ řekl Sebastian.

Prozradil i svůj tenisový sen. Chce vyhrát dva grandslamové turnaje. „O to mi jde, abych měl o jeden víc než táta. To je životní cíl,“ řekl Korda junior.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!