Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nadal jede do Prahy. Na charitativním turnaji chce ukázat pokerový um

Sport

  22:00
PRAHA - Slavný španělský tenista a momentální jednička světového žebříčku přijede do Prahy. Už 12. prosince v Česku sehraje živý charitativní turnaj v pokeru. Spolu s ním mají dorazit i další sportovní celebrity. "On-line hraji poker už téměř 18 měsíců a teď chci otestovat svoji hru v prvním živém turnaji,” řekl španělský vítěz letošních deseti tenisových turnajů.

Španělský tenista Rafael Nadal foto: Reuters

Nadal se intenzivněji začal pokeru věnovat v druhé polovině roku 2012, kdy nehrál tenis kvůli dlouhodobým problémům s koleny. "Není žádným tajemstvím, že miluji soupeření a právě to mám rád na pokeru," řekl Nadal. "Je to dovednostní hra, která vyžaduje duševní sílu a schopnost odhadnout své soupeře. V tom je určitá podobnost s tenisem." Ani v pokeru navíc zjevně Nadal není žádný břídil. Už v lednu vyhrál první online turnaj PokerStars, dokázal porazit 47 hráčů. Naživo ale zatím své umění před širší veřejností nepředvedl. "Rafa bere studium pokerové hry velmi vážně a chápe důležitost praxe pro dosažení co nejlepší hry," řekl jeho pokerový trenér Alfons Cardalda.

"Pražský charitativní turnaj je pro Rafu, jako pokerového hráče, velký mezník a já doufám, že jeho letošní úspěchy na tenisových kurtech se promění i v úspěch u pokerových stolů v prosinci." Charitativní turnaj se uskuteční v rámci festivalu European Poker Tour Prague, který proběhne od 8. do 18. prosince. A Nadal nebude jedinou hvězdou, která se v Praze objeví. Jména dalších speciálních hostů odtajní organizátoři v nejbližších týdnech, přičemž tyto sportovní hvězdy vyzvou některá z věhlasných jmen mezinárodního profesionálního pokerového okruhu. Z pokerových celebrit se najisto objeví Daniel Negreanu, který už účast potvrdil na svém Twitteru. Které hvězdy ho doprovodí?

Autor: