Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Tenista Rosol vyhrál štvanický challenger, soupeř nedohrál

Sport

  15:33
PRAHA - Tenista Lukáš Rosol vyhrál challenger Strabag Prague Open 2011, který se na štvanickou antuku vrátil po třech letech. Ve finále dnes český hráč vedl nad Alexem Bogomolovem 7:6 a 5:2, když Američan utkání vzdal.

Lukáš Rosol foto: ČTK

Úspěch českých barev může v Praze umocnit Lucie Hradecká, která se ve finále turnaje kategorie ITF utká s Paulou Ormacheaovou z Argentiny. Challenger vyhrál Rosol počtvrté v kariéře a poprvé v sezoně. "Je to doma, takže to patří k mým největším úspěchům," uvedl tenista trénující na Štvanici.

Pětadvacetiletému Rosolovi z pěti zápasů v turnaji soupeř dvakrát vzdal. V semifinále mu postup usnadnil bývalý pátý hráč světa Fernando González kvůli bolesti pod kolenem. Bogomolov finále nedohrál, protože si natáhl mezižeberní svaly.

"Chtěl jsem si to dohrát sám, ale s tím člověk nic neudělá," pronesl Rosol, který předloni spolupracoval s Ctislavem Dosedělem a nyní je svěřencem Hynka Frömela.

Díky triumfu by se měl posunout v žebříčku ze 153. místa k elitní stovce, do které by se chtěl letos dostat. "Udělám pro to všechno, už chybí málo," řekl Rosol. Doufá také, že ho pražská výhra posune do hlavní soutěže Wimbledonu. V dubnu se Rosol vyšplhal na 123. místo, což je jeho maximum. "Cítím, že jsem trošku víc vyzrálý, a když hraju dobře, servíruju a zapojím hlavu, tak myslím, že je těžký se mnou hrát," řekl.

Tenisový turnaj Strabag Prague Open 2011 v Praze:

Muži - challenger (dotace 85.000 eur):
Dvouhra - finále:
Rosol (ČR) - Bogomolov (8-USA) 7:6 (7:1), 5:2 skreč.

Ženy - turnaj ITF (50.000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Kustovová, Rodionovová (Běl./Rus.) - Savčuková, Curenková (Ukr.) 2:6, 6:1, 10:7.

Autor: