Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek překvapil a po parádním představení porazil nasazeného Paireho

Sport

  19:04
TORONTO - Radek Štěpánek v prvním kole turnaje Masters v Torontu překvapil výhrou nad Benoitem Pairem z Francie, jenž je ve světovém žebříčku o sto míst výš. Sedmatřicetiletý český tenista navíc zápas jasně ovládl, vyhrál za 72 minut 6:1, 6:3 a navázal na své úspěchy v kvalifikaci. Jeho dalším soupeřem bude domácí Kanaďan Peter Polansky.

Český tenista Radek Štěpánek. foto: Reuters

Paire byl v Torontu nasazenou čtrnáctkou a je 28. hráčem žebříčku ATP, ale Štěpánek v utkání jasně dominoval. Prolomil soupeři hned první servis, po 40 minutách vedl 6:1, 2:0 a náskok si pak zkušeně hlídal. O deset let mladšímu soupeři odvrátil všech šest brejkbolů.

Lukáš Rosol a Radek Štěpánek proti Nicolasi Mahutovi a Pierreu-Huguesu...
Radek Štěpánek a Andy Murray po zápase.

Pokud český olympionik skvělou formu v Torontu potvrdí proti Polanskému, může narazit na světovou jedničku Novaka Djokoviče. V pondělí navíc Štěpánek zahájil vítězně i čtyřhru po boku Tomáše Berdycha, jehož v úterý v singlu čeká devatenáctiletý Chorvat Borna Čorič.

Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 4,691.730 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Štěpánek - Paire (14-Fr.) 6:1, 6:3, Donaldson (USA) - Millman (Austr.) 6:4, 4:3 skreč, Novikov (USA) - Delbonis (Arg.) 6:4, 6:3.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!