Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tenista Štěpánek postoupil do finále turnaje Masters

Sport

  15:50
HAMBURK - Radek Štěpánek podruhé v kariéře postoupil do finále turnaje Masters, který se letos koná v německém Hamburku. Postup mu zajistilo vyřazení Argentince Josého Acasusa, kterého v semifinálovém duelu porazil 6:4 a 7:6.

Radek Štěpánek foto: ČTK

O titul se Štěpánek utká s vítězem duelu mezi Španělem Tommym Robredem a Mariem Ančičem z Chorvatska.

Štěpánek hned v úvodní hře zápasu získal soupeřovo podání, vlastní servis v celé první sadě udržel a dostal se do vedení 1:0 na sety. Český tenista se prosazoval od základní čáry i na síti a ani ve druhém setu neměl problémy s udržením svého podání.

Stejně úspěšný však byl tentokrát i jeho soupeř, takže musela rozhodnout zkrácená hra. V tie-breaku se aktuálně nejlepší český tenista dostal do vedení 5:2, ale
Acasuso získal oba body při svém servisu a díky Štěpánkově dvojchybě pak vyrovnal. Papírový favorit si však vzápětí vypracoval první mečbol a hned ho proměnil.

V Hamburku ještě Štěpánek neztratil ani set a podruhé v kariéře postoupil do finále turnaje Masters. Poprvé se mu to povedlo v roce 2004 v Paříži, kde prohrál souboj o titul s Rusem Maratem Safinem. Na okruhu ATP si zahraje ve finále celkem popáté, dosud jediný triumf získal letos v únoru v Rotterdamu.

Finálovou účastí v Hamburku si osmadvacetiletý rodák z Karviné zajistil příjem nejméně 170.000 eur.

Výsledek:
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (15-ČR) - Acasuso (Arg.) 6:4, 7:6 (7:5).

Autoři: ,